Nem titkolt szándéka volt a városnapok megkülönböztetett vendégei között szerepelő debreceni Békessy Béla Vívóklub tagjainak, hogy fellendítsék, segítsék Székelyhíd vívósportját. A nagyhírű anyaországi sportegyesület Sári Zoltán tanár-edző, Cs. Kiss Veronika és Balogh Szabolcs tizenöt éves diáksportolók alkotta „követsége” Rupárcsics Csilla Judit egykori közismert bajnokunk meghívására érkeztek hozzánk.

A két fiatal párbajtőröző a szombat délutáni bemutatón három asszót mutatott be, ami után a bátrabb gyerekek műanyag sporteszközökkel kipróbálhatták rátermettségüket. A vívások közötti szünetekben a néhány tucatnyi közönség érdeklődésére arra is fény derült, miért viselnek a sportolók fehér színű vívóöltözetet. Nem a vér látszik így jobban, hanem a korom, ugyanis az elektronikus pontozás bevezetésre előtt ebbe mártották a fegyverek hegyét.

Az edző és tanítványai elárulták, hogy a vívósport rendkívül sok (önként vállalt) fegyelmet igényel. Az ő klubjuk három fegyvernemet: a tőrt, párbajtőrt és kardot öleli fel. (Azt ne kérdezzétek tőlem, hogy mi a különbség köztük, pedig a tanár úr elmagyarázta! Ki kellene próbálni!) Ha érdekel a vívás, akkor Csilla néni vár titeket minden hétfőn 16–18 óra között a Petőfi Sándor Elméleti Líceum tornatermében! Hozz magaddal jókedvet, kíváncsiságot és tornacipőt!

Köszönjük debreceni vívóbarátainknak a segítséget, igyekszünk méltók lenni hozzátok!

 

Ér hangja


Írta: Ér hangja