^ Vissza Fel
természet címke bejegyzései:

Székelyhíd erdeinek kincseivel ismerkedtünk

Közélet  ,   2022. március 1. kedd 

Székelyhíd erdeinek kincsei címmel láthattak bemutatót az érdeklődők a székelyhídi Ady Endre Magyar Kulturális Központban február 26-án, szombaton. A rendezvényen ifj. Bokor Zoltán vadőr és Kiss István Mátyás erdészmérnök hangulatos előadása által ismerhettük meg környezetünk természeti kincseit. Az eseményt az Ér Hangja Egyesület és nemzetközi francia önkéntese, Tristan Youinou szervezte, aki az Európai Szolidaritási Testületnek köszönhetően tevékenykedik városunkban.

A Csíkos-tó a kamera lencséjén keresztül – fotókiállítás

Közélet  , ,   2022. január 14. péntek 

Bemutatta Ismerjük meg közösen a Csíkos-tavat! elnevezésű kiállítását az azonos nevet viselő projekt záróeseményeként a Partiumi Oktatásért Egyesület a hegyközszentmiklósi kultúrházban december 17-én. Az expozíció olyan képeket foglalt magába, amelyeket tizenkét Bihar megyei (hegyközszentmiklósi), Szatmár megyei (kaplonyi) és Szilágy megyei (sarmasági) kisdiák és kísérőik készítettek a lápról. A fotók bemutatják a mocsár növény- és állatvilágát, illetve egy általános képet is nyújtanak annak környezetéről.

Az eseményt Mocsár László, az egyesület elnöke nyitotta meg. Elmondta, ez a pályázat a szervezet első nagyobb szabású programja, és a közeljövőben azon fognak dolgozni, hogy további eseményeknek adhassanak helyet. Megköszönte a magyarországi Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatását a pályázat megvalósításához. Ezt követően Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője szólalt fel. Kiemelte, örömmel tölti el, hogy ez a projekt a környezeti értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozza.

„Ez a tanya nem fog elveszni!”

Kanapé  , ,   2012. augusztus 28. kedd 

 Mesebeli harmóniában él a természettel a Tóth család Érköbölkút határán, Kecskeháton

 

Érköbölkútnak a határa dimbes-dombos, girbe-gurba, amit Kecskehátnak neveztek el az emberek.     Kecskeháton volt egy tanya, ahol a Tóth család élt, édesapa, édesanya és három fiúgyermek. A fiúk közül a két nagyobbik elment szerencsét próbálni más városokba, de a legkisebb fiú ottmaradt édesapjának segíteni. A tanyán nem volt áram, sem kiépített vízhálózat, mégis boldogan éltek, művelték a földeket, nevelték, gondozták az állatokat és örültek mindennek, amit a természet adott.