^ Vissza Fel
tánc címke bejegyzései:

A székelyhidi Hiphoptáncosok eredményei

Mozaik  ,   2013. június 2. vasárnap 

Székelyhídon immár négy és fél éve működik a hiphoptánccsoport Mészáros Ildikó vezetésével, aki elmondta, hogy két csoportban összesen húsz fővel dolgoznak.
 
A kezdő csoport neve a Flying Stars, a haladó csoport neve a Free Steps. A csoport tagjai heti két próbát tartanak de verseny vagy fellépés előtt szükségszerűen többet is, most is épp fellépésre készülnek.

A fontos döntések Fekete Sáfrán tánclépéseivel

Kultúra  ,   2012. december 3. hétfő 

A Nagyváradi Táncegyüttes Tamási Áron meséje alapján született elõadásával szerepelt Székelyhídon

A Fekete Sáfrán című felnőttmesét mutatta be Nagyváradi Táncegyüttes a helyi közönségnek a székelyhídi sportcsarnokban november 26-án este. A táncelõadást Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere és Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt ünnepi beszéde nyitotta meg.

Flying Steps – szülinapi show

Ajánló  , ,   2011. december 4. vasárnap 

 

A Flying Steps székelyhídi hip-hop tánccsoport idén ünnepli 3-ik születésnapját. E jeles alkalmat szeretnék együtt megünnepelni minden tánckedvelővel, ezért december 10-én délután 4 órakor szülinapi gálaműsort szerveznek a Székelyhídi Munkásklubban. Műsorra tűzik a régi és új táncokat és bemutatkoznak a csapat újoncai is.

 

 

Minden zene és tánckedvelőnek itt a helye, úgyhogy ne szalasszátok el ezt a kivételes alkalmat!

 

A TDC Aranykarácsonya

Közélet  ,   2010. december 22. szerda 

Az idei adventben is megszervezte az Aranykarácsonyt az Oláh Katalin vezette Tini Dance Center Táncegyesület. A közös, családias hangulatú ünnepváró december 21-i rendezvény helyszíne most a székelyhídi munkásklub épülete volt. A Táncmanók, a Kölyök Dance, a csokalyi Fresh Dance és a B 612 táncosai igazi nagy családként közösen várták a Messiás eljövetelét. Táncaikkal, koreográfiáikkal szeretetet, az együvé tartozás örömét sugározták közönségük felé.

Közös tánc határok nélkül

Mozaik  , ,   2010. szeptember 13. hétfő 

Szoros együttműködés alakult ki a székelyhídi Flying Steps és a tiszalöki King and Prince tánccsoportok között

Testvéri kapcsolatot kötött a Flying Steps hiphop tánccsoport a magyarországi Tiszalökön működő King and Prince Dance Teammel a nyár folyamán. A tánctanárnők (Mészáros Ildikó és Borsos Kinga) elmondása szerint a csoportok egymásratalálása egy mesébe illő történet, aminek az ötletgazdája Fodor János székelyhídi lakos volt. Az ismerkedés még tavasszal kezdődött a vezetők között internetes levelezéssel, melynek során egyre jobban körvonalazódott, hogy a két táncoktató és a tánccsoportok nézetei mennyire hasonlítanak. Mindkét lelkes táncos csapat örült az új kapcsolat lehetőségének, így elkezdődtek a közös tervezgetések.

Nem csak a tánc köti össze őket: a Flying Steps tánccsoport

Kanapé  , ,   2010. február 20. szombat 

Interjú Mészáros Ildikóval, a hip-hop dance táncosok vezetőjével
A Flying Steps hip-hop dance tánccsoport múltjáról, mindennapjairól, jövőbeli terveiről beszélgettünk Mészáros Ildikó tanárnővel. A 2008 novemberében alakult csoport vezetője, koreográfusa többek között hangsúlyozza, nagyon fontos, hogy a családias hangulatú próbákon a tanulókat ne csak a tánc kösse össze, hanem „a lelkiekben is kötődjenek egymáshoz”.Egy meleg tea társaságában erről és még sok minden másról beszélgettünk vele, aki a Flying Steps hip-hop dance tánccsoportnak nem csak vezetője, koreográfusa, de egyben szíve-lelke is.