^ Vissza Fel
színjátszó kör címke bejegyzései:

Játszunk? Játszunk! – eredményesek a nagykágyai diákszínjátszók

Városunk közönsége előtt is felléptek a NagySzakSzínTár diákszínjátszói, akik az idei tanévben sikeresen szerepeltek több szakmai megmérettetésen. A Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceum amatőr színjátszócsoportjának Csavargók Éjszakája című előadását a székelyhídi karácsonyi vásár alkalmával láthatták az érdeklődők a helyi Szabó Ódzsa Városi Színház színpadán. Diákszínjátszóink munkáját alulírott segítette felkészítő tanárként. A Bendegúz iskolába megy című darabbal a NagySzakSzínTár csapata az előkelő negyedik helyet érte el az V–VIII. osztályosok kategóriájában a 22. Bessenyei István Országos Diákszínjátszó Fesztiválon (ODIF), amelyet tavaly november közepén rendeztek Szatmárnémetiben.

Teltház a hegyközszentmiklósi ifjúsági színjátszók előadásán

Diáksarok  , ,   2013. április 25. csütörtök 

 

Színes előadást mutatott be a helyi ifjúsági amatőr színjátszó csoport harmadik fellépésén a hegyközszentmiklósi kultúrotthon színpadán április 13-án. Először zenés-énekes produkciót láthattunk Szilágyi Anett és Bíró Rómeó előadásában. Rövid jelenetben arról láttunk képet, hogy a kor nem számít, ha az embert érdekli valami, Balázs Erika és Nyílas Klementina szereplésével. A mai ember életéből vett példa elevenedett meg a Boldog családi reggeli című jelenetben Istvándi Gábor, Váradi Tímea, Rauch Boglárka és Szabó Nándor előadásában. Ezután Oláh Róbert és Szűcs Emőke vitatkozott arról, hogy ki a jobb sofőr. A műsorban köszöntöttek minden házaspárt és annyi évfordulót kívántak, mint az előadott jelenetben Pista bácsi és Margit néni ért meg Szabó Nándi, Salánki Laura és Varádi Endre közreműködésével.

Így játszunk mi…

Diáksarok  , ,   2010. március 29. hétfő 

Játszani ugye mindannyian szeretünk? A nagykágyai diákok is, akik számára a tanév elejétől színjátszó kör indult a a helyi mezőgazdasági iskolacsoportban Sass Enikő, magyar szakos tanárnő kezdeményezésére.Októberben vette kezdetét a toborzó, amelyen sok diák jelent meg, akik ki akarták próbálni magukat e téren is. Megkezdődtek a kemény próbák, ahol mindamellett, hogy a fiatalok jól érezték magukat, tanultak, persze nemcsak szöveget s mozgást, hanem megtanultak csapatban dolgozni is.A csapat tagjai különböző korosztályok képviselői, hisz a legfiatalabbak az általános tagozaton járnak, míg a legnagyobbak a szakközépiskola diákjai.