^ Vissza Fel
Szalárd címke bejegyzései:

Megújul és kibővül Szalárd polgármesteri hivatalának épülete

Mérföldjáró  ,   2022. április 4. hétfő 

Már aláírta a szaktárca és a szalárdi helyi tanács a kivitelezési szerződést, melynek értelmében megújul és kibővül Szalárd község polgármesteri hivatala. A 15,8 millió lej összértéket meghaladó beruházást a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium biztosítja. A megújult épület belső terét összesen 1274 négyzetméteresre bővítik.

A kibővített épületben a házasságkötési és lakosság-nyilvántartási szolgáltatások is helyt kapnak majd. A munkálatok során a több mint 110 éves épület tartószerkezetét megerősítik, hőszigetelik és energiatakarékossá teszik. A felújításnak köszönhetően pedig az épület fenntartásának költsége is jelentősen csökken. A kivitelezési szerződés értelmében a munkálatok 26 hónapot vesznek majd igénybe. 

Bölcsődét avattak Szalárdon

Mérföldjáró  ,   2022. április 4. hétfő 

Húsz magyar gyermeknek biztosít majd korszerű nevelési és oktatási feltételeket az az új szalárdi bölcsőde, amelyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében adtak át. A helyi református egyházközség tulajdonában lévő új, 330 négyzetméteres épület a Féltőn-Szerető Bölcsőde nevet kapta.

Az új szalárdi bölcsöde a tervek szerint ősztől kezdi majd meg működését. A beruházás összértéke 124 millió forint volt.

„Egyre több a megszületett, megkeresztelt gyermek, és nemcsak a gyülekezetben éreztük annak szükségét, hogy a legkisebbeknek is legyen egy befogadóhelye, hanem községi szinten is láttuk, hogy szükség van erre. Fontosnak tartjuk, hogy ameddig az óvodás kort elérik, addig is legyen olyan oktatási intézmény, ahol a bölcsödés korú gyermekeket is foglalkoztatni tudják.

Ünnepélyes megemlékezés és jótékonykodás Szalárdon

Mérföldjáró  ,   2022. március 26. szombat 

Március 15-e alkalmából a szalárdiak megemlékeztek az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseiről a helyi református templomban. Az ünnepi megemlékezés istentisztelettel vette kezdetét, az igehirdetés és az imák után a kórus éneke töltötte be a templomot. Ezt követte a Szalárdi János Általános Iskola 25 diákjának rendhagyó műsora, amely a szabadságharc azon szereplőit emelte ki, akikről kevésbé szólnak az ünnepi műsorok, úgy mint Czuczor Gergely, Irinyi József vagy Sükei Károly.

Nagy Miklós, Szalárd polgármestere örömét fejezte ki az esemény kapcsán, hogy mindenki kivette a részét a siker érdekében és az összetartozás jegyében. „Jó volt látni, hogy készültünk arra, hogy együtt legyünk, készültünk arra, hogy segítsünk, és jó volt megtapasztalni azt, hogy együtt tudunk ünnepelni, együtt tudunk gondolkodni, együtt tudunk tervezni az egyház, az önkormányzat és az iskola” – örvendett az elöljáró. Emellett a község vezetője elmondta, ez a március 15-e egy rendhagyó alkalom volt Szalárd község életében, hisz nemcsak a magyarság és hagyományok ápolása volt a szempont, hanem mások megsegítése is. „Március elején hirdettük meg, hogy szeretnénk adományt gyűjteni az orosz–ukrán háború rászorulóinak, szeretnék segíteni azoknak, akiknek menekülni kell, akiknek fájdalom van a szívükben, akiknek nincs hova fordulniuk.