^ Vissza Fel
bölcsőde címke bejegyzései:

Bölcsődét avattak Szalárdon

Mérföldjáró  ,   2022. április 4. hétfő 

Húsz magyar gyermeknek biztosít majd korszerű nevelési és oktatási feltételeket az az új szalárdi bölcsőde, amelyet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében adtak át. A helyi református egyházközség tulajdonában lévő új, 330 négyzetméteres épület a Féltőn-Szerető Bölcsőde nevet kapta.

Az új szalárdi bölcsöde a tervek szerint ősztől kezdi majd meg működését. A beruházás összértéke 124 millió forint volt.

„Egyre több a megszületett, megkeresztelt gyermek, és nemcsak a gyülekezetben éreztük annak szükségét, hogy a legkisebbeknek is legyen egy befogadóhelye, hanem községi szinten is láttuk, hogy szükség van erre. Fontosnak tartjuk, hogy ameddig az óvodás kort elérik, addig is legyen olyan oktatási intézmény, ahol a bölcsödés korú gyermekeket is foglalkoztatni tudják.

Kész az új székelyhídi bölcsőde

Közélet  ,   2020. december 5. szombat 

Két húszfős napközis és egy húszfős bölcsődés csoportot vár tárt karokkal az új intézmény

Műszaki szempontból átadták a református napközi és bölcsőde befejezett épületét Székelyhídon. A város oktatási intézményrendszerének legújabb helyszínét, melynek alapkövét 2019 nyarán helyezték el, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében építették fel.

A kétemeletes, már első pillantásra otthonosan festő épület napfényes, korszerű tantermekkel és más rendeltetésű kisebb helyiséggel rendelkezik, a törvényi előírásoknak megfelelően. Ezek között találunk hálótermet, konyhát, ebédlőt, orvosi ellátót és elfekvőt, illetve adminisztratív termeket és fürdőszobákat. A következő tanévtől a létesítmény hatvan gyereket fog foglalkoztatni, azaz két húszfős napközis és egy húszfős bölcsődés csoportot. Amint azt a helyi református egyházközség lelkipásztora, Rákosi Jenő elmondta, a telek és az épület az egyház tulajdonában vannak, a tanintézmény fenntartásáért a Petőfi Sándor Elméleti Líceum felel majd.