^ Vissza Fel
legotabor címke bejegyzései:

Játszva tanultak a gyerekek a LEGO-STEM táborban

Diáksarok    2023. július 18. kedd 

Játék és felfedezés várta azt a 32 gyermeket, akik idén a negyedik alkalommal megszervezett ötnapos LEGO-STEM táborban vettek részt július második hetében Székelyhídon (STEM: a science, technology, engineering, mathematics angol szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó a tudományos-technológiai tudományágak – a természettudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika – jelölésére – szerk. megj.). Az Oláh Katalin-Melinda tanítónő által szervezett tábor, melynek tematikája ez évben a felfedezés volt, számos eseménydús programot biztosított a gyerekeknek a Petőfi Sándor Elméleti Líceum legótermében, illetve más helyszíneken egyaránt.

Játék és alkotás – érmelléki kisdiákok élménygazdag kalandja a legóbirodalomban

Diáksarok  ,   2022. július 28. csütörtök 

Rengeteg játék, felfedezés, alkotás várt 29 érmelléki kisdiákra a Lego Steam tábor öt eseménydús napján a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum legótermében és más helyszíneken. A július 11–15. között megrendezett táborban harmonikus összhangban fejlődhetett a 8–11 éves gyermekek tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai készségeinek tárháza, amelyet művészeti oktatás egészített ki. A táborban hét csapat versengett öt napon át: versírásban, plakáttervezésben, robotépítésben, programozásban, mesealkotásban, drámajátékban, stafétában, úszásban, összetartó, segítő munkában. Ezek a csapatok a Rezgők, Manók, Kukafák, Legótornyok, Legorillák, Veszélyes 4-es, és a Legóépítők. Idén a Rezgők gyűjtötték a legtöbb legurót. (A leguró a legó és az euró szavakból képzett játékpénz neve – szerk. megj.)

Játékos tanulás a nemzetközi legótáborban

Diáksarok  , ,   2021. július 20. kedd 

Kéttucatnyi gyerek érkezett a székelyhídi általános iskola legótermébe a második legótáborba július 12. és 16. között. A személyiségformáló eseményre Magyarországról, Érmihályfalváról, Érszalacsról és persze városunkból is akadt részt vevő kisdiák. Két korcsoportra oszlottak: hét-nyolc, valamint a kilenc-tízévesekre. Mindannyian reggel kilenctől délután ötig élvezhették a legóeszközökkel történő oktatást. Oláh Katalin tanítónő elmondta, hogy a székelyhídi polgármesteri hivatal pályázatok által vásárolja meg ezeket a kellékeket, és már úton van a legújabb készlet is. Mint ismeretes, Székelyhídon már három éve folyik a legóoktatás, amely hasznos, szórakoztató és interaktív tanulási módszernek bizonyul a gyerekek számára. Tavaly viszont a világjárvány miatt elmaradt a kisdiákok nyári legóélménye.