^ Vissza Fel
karate címke bejegyzései:

Csapatépítő táborban a phoenixesek

Ér-sport  , ,   2022. augusztus 17. szerda 

Huszadik csapatépítő táborát tartotta a székelyhídi Phoenix Sportegyesület a hegyközszentmiklósi gyógy- és strandfürdő területén augusztus 1-6. között. Bár idén az íjászok közül kevesebben tudtak részt venni az eseményen, a résztvevők lelkesedédén ez mit sem változtatott. Az öt jelenlévő naponta két alkalommal fejleszthette célzási technikáját, ezenkívül a karatésokkal közös állóképesség-fejlesztő edzéseken is részt vettek. A tábor kemény, napi háromszori edzéseket tartogatott a karatésoknak is, akik közül többen övvizsgára is készültek. A tábor célja teljes mértékben a gyerekek összekovácsolása és a csapatszellem erősítése, hogy a lehető legnagyobb odaadással próbáljanak egymáshoz közelíteni – tudtuk meg Guba Józseftől, a sportegyesület edzőjétől.

Dobogón a Phoenix tagjai

Ér-sport  , ,   2022. február 24. csütörtök 

Remekül találtak célba a székelyhídiak a Nomád Kupán

Kovács Attila arany-, Martin Boglárka és Martin Ingrid ezüst-, id. Bokor Zoltán és Kovács Kyra pedig bronzérmet szerzett a HétVár teremíjász-versenysorozat Nomád Kupa elnevezésű, február közepén Szalárdon lezajlott megmérettetésén. A székelyhídi Phoenix Sportegyesület hat versenyzője közül öt íjásznak sikerült dobogós helyezést elérnie.

Karate minden mennyiségben a termálstrandon

Ér-sport  , ,   2021. augusztus 27. péntek 

Színes programokkal tarkított karatetábort rendeztek a hegyközszentmiklósi termálstrandon augusztus utolsó előtti hetében. 38 gyerek vett részt a tizenkilencedik alkalommal megtartott eseményen, a legfiatalabb résztvevő ötéves, a „legidősebb” pedig már a huszadik életévét betöltő egyetemista, aki mellesleg az egyik oktató is – tudtuk meg Guba József főszervezőtől, a Székelyhídi Phoenix Sportegyesület vezetőjétől.

Az edző elmondta, a tábor célja a csapatszellem kialakítása családias hangulatban az összes gyerek között. Ebbe a „családba” nem csak a karatézók, hanem az íjászok is beleértendők. Fontos közösen érezniük, milyen sírni, szenvedni, együtt örülni. Mindent együtt csinálnak, amit csak lehet. Nemcsak a testet edzik, de megpróbálják kicsit a lelket is átalakítani. Ennek is köszönhető, hogy vannak, akik már több éve visszajárnak. Van, aki szabadságot is kivett, hogy most is részt tudjon venni ezen az eseményen. Előfordul, hogy a mester-tanítvány kapcsolat barátsággá nemesül.

Három érem az országos karatebajnokságon

Ér-sport  ,   2020. március 15. vasárnap 

Ismételten bevéstük a székelyhídi Phoenix nevét a sporttörténelembe a 2020-as romániai SKDUN Karate országos bajnokságon! Gyerek fiú kumitében Széll Máté arany-, Nagy Kevin pedig bronzéremmel, mellettük gyerek lány kumitében Kovács Dóra ezüstéremmel tudott a dobogóra állni a legrangosabb romániai versenyen március 6–9. között, Bukarestben. Mind a hárman életük első karateversenyén vettek részt!

Rajtuk kívül minden, ezúttal érmet nem szerző sportolónk is kitett magáért, Kovács Vivien, Szilágyi Fruzsina és Széll Ábel is keményen küzdöttek. Köszönettel és hálával tartozunk ezeknek a sportolóknak, hogy ismét hírét vitték a mi kis településünknek a fővárosba és minden településre, ahonnan sportolók érkeztek a megmérettetésre.

Ezúton is szeretném megköszönni a szülők áldozatos munkáját, és az anyagi háttér biztosítását a versenyzéshez, hiszen nélkülük ez az eredmény sem születhetett volna meg!

A Phoenix jubileumi csapatépítő edzőtábora

Ér-sport  , ,   2019. augusztus 22. csütörtök 

Sokkal színesebbek voltak a székelyhídi Phoenix Sportegyesület idei csapatépítő edzőtáborának programjai az eddigieknél, ugyanis a karate- és íjászedzéseken kívül a helyi ősi mesterségek közül a szalma- és gyékényfonással valamint a tűzi-kovácsolással is megismerkedhettek a résztvevők július 16–21. között a hegyközszentmiklósi termálfürdőn. A táborban állandó részvevők száma az idén elérte a 35 főt, valamint a délutáni programokra érkező sportolókkal a 45-öt.

Bronzérem az Eb-n

Ér-sport  ,   2018. április 26. csütörtök 

Lengyelországban küzdöttek a Phoenix karatésai

Eredményesen tértek vissza a Phoenix sportolói a shotokan karate Európa-bajnokságról (Eb), ahol bronzérmet szerzett Bensicz Ádám, lapunk munkatársa, akinek ez úton is gratulálunk. Alábbiakban az ő helyszíni beszámolója olvasható az április 13–14-én, Lengyelországban megrendezett megmérettetésről. (Ér hangja)

Milyen is egy karateverseny?

Ér-sport    2018. március 25. vasárnap 

Mind tudjuk, a Székelyhídi Phoenix Sportegyesület tagjai már évek óta jeleskedik nemcsak országos, hanem nemzetközi karateversenyeken is. De milyen is ez a sportág? Milyenek a versenyek? Mi lehet olyan nehéz, nem csak ütni meg vágni kell? Mint egy rendszeres versenyző, szeretném leírni olvasóinknak, hogy hogyan is megy ez, mert így még nagyobb betekintést nyerhetnek ebbe a sportba. Talán kedvet is kapnak ahhoz, hogy kipróbálják a karatét.

A Shotokan Karate SKDUN versenyeken kétféle módon mérhetik össze erejüket a sportolók: kata és kumite. A kata különböző nehézségi fokozatú formagyakorlatok bemutatásából áll, amit öt bíró pontoz. Ahhoz, hogy jó katás legyen valaki, több évnyi gyakorlás kell és rengeteg odafigyelés, mivel már egy kiálló kisujj is pontlevonást jelenthet. Nagyon nehéz jól katázni, ezért tisztelni kell azokat, akiken látszik, hogy évekig erre összpontosítottak.