^ Vissza Fel
íjászat címke bejegyzései:

Csapatépítő táborban a phoenixesek

Ér-sport  , ,   2022. augusztus 17. szerda 

Huszadik csapatépítő táborát tartotta a székelyhídi Phoenix Sportegyesület a hegyközszentmiklósi gyógy- és strandfürdő területén augusztus 1-6. között. Bár idén az íjászok közül kevesebben tudtak részt venni az eseményen, a résztvevők lelkesedédén ez mit sem változtatott. Az öt jelenlévő naponta két alkalommal fejleszthette célzási technikáját, ezenkívül a karatésokkal közös állóképesség-fejlesztő edzéseken is részt vettek. A tábor kemény, napi háromszori edzéseket tartogatott a karatésoknak is, akik közül többen övvizsgára is készültek. A tábor célja teljes mértékben a gyerekek összekovácsolása és a csapatszellem erősítése, hogy a lehető legnagyobb odaadással próbáljanak egymáshoz közelíteni – tudtuk meg Guba Józseftől, a sportegyesület edzőjétől.

Dobogón a Phoenix tagjai

Ér-sport  , ,   2022. február 24. csütörtök 

Remekül találtak célba a székelyhídiak a Nomád Kupán

Kovács Attila arany-, Martin Boglárka és Martin Ingrid ezüst-, id. Bokor Zoltán és Kovács Kyra pedig bronzérmet szerzett a HétVár teremíjász-versenysorozat Nomád Kupa elnevezésű, február közepén Szalárdon lezajlott megmérettetésén. A székelyhídi Phoenix Sportegyesület hat versenyzője közül öt íjásznak sikerült dobogós helyezést elérnie.

Karate minden mennyiségben a termálstrandon

Ér-sport  , ,   2021. augusztus 27. péntek 

Színes programokkal tarkított karatetábort rendeztek a hegyközszentmiklósi termálstrandon augusztus utolsó előtti hetében. 38 gyerek vett részt a tizenkilencedik alkalommal megtartott eseményen, a legfiatalabb résztvevő ötéves, a „legidősebb” pedig már a huszadik életévét betöltő egyetemista, aki mellesleg az egyik oktató is – tudtuk meg Guba József főszervezőtől, a Székelyhídi Phoenix Sportegyesület vezetőjétől.

Az edző elmondta, a tábor célja a csapatszellem kialakítása családias hangulatban az összes gyerek között. Ebbe a „családba” nem csak a karatézók, hanem az íjászok is beleértendők. Fontos közösen érezniük, milyen sírni, szenvedni, együtt örülni. Mindent együtt csinálnak, amit csak lehet. Nemcsak a testet edzik, de megpróbálják kicsit a lelket is átalakítani. Ennek is köszönhető, hogy vannak, akik már több éve visszajárnak. Van, aki szabadságot is kivett, hogy most is részt tudjon venni ezen az eseményen. Előfordul, hogy a mester-tanítvány kapcsolat barátsággá nemesül.

A Phoenix jubileumi csapatépítő edzőtábora

Ér-sport  , ,   2019. augusztus 22. csütörtök 

Sokkal színesebbek voltak a székelyhídi Phoenix Sportegyesület idei csapatépítő edzőtáborának programjai az eddigieknél, ugyanis a karate- és íjászedzéseken kívül a helyi ősi mesterségek közül a szalma- és gyékényfonással valamint a tűzi-kovácsolással is megismerkedhettek a résztvevők július 16–21. között a hegyközszentmiklósi termálfürdőn. A táborban állandó részvevők száma az idén elérte a 35 főt, valamint a délutáni programokra érkező sportolókkal a 45-öt.

Phoenix: megyei íjászbajnokság és nemzetközi karatetábor

Ér-sport  , ,   2017. szeptember 15. péntek 

Mozgalmas nyáron van túl a székelyhídi Phoenix Sportegyesület: augusztus 27-én íjászbajnokságon, míg szeptember elején karatetáborban bizonyíthatták tehetségüket az egyesület tagjai.

Öt Bihar megyei íjászegyesület ötven versenyzője mérhette össze tudását a bajnokság negyedik fordulójában, amelynek a székelyhídi sportpálya adott otthont augusztus 27-én, vasárnap. Romániában csak megyénk rendelkezik bejegyzett íjászszervezettel, ezért csak itt rendezhetnek ilyen szintű bajnokságot. A sportolókra idén még egy megmérettetés vár, hiszen az ötödik forduló még hátravan.

Az öreg pusztai farkas története

Ér-sport    2016. november 28. hétfő 

Id. Bokor Zoltán, az íjászegyesület alapító tagja: az íjászat megszilárdítja a magyarságtudatot

Id. Bokor Zoltán: kisfiú, férj, apa, nagyapa, történelemkedvelő autodidakta, íjász. Mint mindannyian rengeteg szerepet játszott el élete során, amikről kedvenc foteljében ülve szívesen mesélt nekem, én pedig hallgattam és úgy belefeledkeztem a történeteibe, mint rég nagyszüleim meséibe.

A mosolygós sírköves

Kultúra    2016. június 3. péntek 

Szilágyi László fát is farag vagy íjat feszít, ha úgy tartja kedve

A gének hordozta hasonló tulajdonságok mellett két dologban biztosan megkülönböztethetetlen a székelyhídi Szilágyi László édesapjától és nagyapjától: mindhármukat Lászlónak hívják, fő foglalkozásuk pedig a sírkőkészítés.

Mintha természetvédelmi területen járnánk, olyan Szilágyi László kertje. Itt a természet az úr! Növények kusza rendjében, madárfüttyös reggeleken itt talán nem is lehet rosszkedvű az ember. Vendéglátóm mindenesetre erről tesz tanúbizonyságot, hisz eddig bármikor, bárhol összefutottam vele, mindig vidám, barátságos volt. Ő, a mosolygós sírköves. Jókora termetű kutyája már messze nem ennyire barátságos, a kapu előtt kell várakoznom néhány percig, amíg betessékelik a házba.