^ Vissza Fel
Gazdanap címke bejegyzései:

Gépekről, felszerelésekről a gazdafórumon

Közélet  ,   2022. január 3. hétfő 

Egynapos gazdafórumot és vásárt szervezett Székelyhídon a Partiumi Falugazdász-hálózat december második felében érmelléki munkatársai, valamint a Romániai Magyar Gazdászok Egyesülete együttműködésével.

A  gazdafórumon a résztvevőket házigazdaként Nagy Miklós, a Romániai Magyar Gazdák Egyesület (RMGE) Bihar megyei szervezetének elnöke köszöntötte, majd Csüdöm István, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nagyváradi irodavezetője vette át a szót.

Sikeres érmelléki gazdanap

Közélet  ,   2021. augusztus 29. vasárnap 

Összegyűltek a térség gazdasági életének képviselői

Szőlészet, borászat, gyümölcstermesztés és pálinkafőzés a Partiumban volt az idei témája az Érmelléki és Bihar megyei augusztus végi gazdanapnak. A termékkiállítással és üzletember-találkozóval egybekötött rendezvényt hatodik alkalommal szervezték meg Székelyhídon.

A gazdanapon a térség gazdasági életének szereplői találkozhattak egymással, és megismerkedhettek a mezőgazdaságban használatos legújabb technológiákkal. A több száz gazdát vonzó programsorozat a termékkiállítással egybekötött vásár megnyitójával kezdődött a város központjában, melyen a helyi és környékbeli termelők mutatták be és népszerűsítették árucikkeiket.

„Mikor együtt vagyunk, tudunk beszélgetni, tudunk álmodni, tudunk terveket szőni, meg tudjuk beszélni az új kihívásokat, fel tudunk ezekre készülni. Meg tudjuk mutatni azokat az új technológiákat, gépeket, amik megjelennek a piacon, hogy a vidéken élők, a mezőgazdasággal foglalkozók is versenyképesek legyenek”fejtette ki dr. Nagy Miklós, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) Bihar megyei szervezetének elnöke.

Gazdanapi termékszemle és üzletember-találkozó

Közélet    2019. május 29. szerda 

A negyedik Érmelléki és Bihar Megyei Gazda­napot szervezték meg Székelyhídon május 10-én. A megnyitó után a látogatók vásárolhattak a helyi és környékbeli gazdák kiállított termékeiből, a városközpontban felállított sátorban különböző mezőgazdasági gépeket, eszközöket is megnézhettek, kipróbálhattak a sátor melletti standoknál. A gazdanap keretében rendezték meg az üzletember-találkozót a múzeum nagytermében.

Sárközi Zoltán, a Közép-Európai Gazdaság­fejlesz­tési Hálózat Nonprofit Kft. nagyváradi regionális irodavezetőjének bevezetője után Béres Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket és kiemelte a kapcsolatépítés, a kapcsolattartás, a tapasztalatcsere és a fejlődésre való nyitottság fontosságát.

Szakmaiság és vásár a gazdanapon

Közélet  ,   2018. június 17. vasárnap 

A III. Érmelléki és Bihar Megyei Gazdanap június 16-án, szombaton zajlott: a szakmai kiállítást és vásárt a Székelyhíd központjában felállított rendezvénysátorban, a több mint kétszáz érdeklődőt megmozgató konferenciát pedig a helyi múzeum központi termében tartották.

A gazdanapot a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) nagyváradi regionális irodájának kezdeményezésére és szervezésében, Székelyhíd önkormányzatával, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) és az RMDSZ Bihar megyei szervezeteivel közösen rendezték meg.

A szeretet ízei a gazdanapon

Közélet    2016. január 9. szombat 

Az Érmelléki és Bihar Megyei Gazdanapot is a Székelyhídon megrendezett ötödik karácsonyi vásár keretében tartották meg. A december 19-ére hirdetett konferenciára több, mint kétszáz Bihar és Hajdú-Bihar megyei gazda regisztrált, hogy első kézből juthasson fontos információkhoz.

Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd az ötletgazda Szabó Ödön parlamenti képviselő ismertette a rendezvény céljait, az ezzel kapcsolatos jövőbeni terveket. A szervezők nevében dr. Nagy Miklós, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei elnöke szólt az egybegyűltekhez.
Szabó Ödön képviselő jól kigondolt, több pontba szedett programjavaslattal állt a megjelent gazdák elé. Véleménye szerint elsődleges cél az érmelléki tájegység brandjének létrehozása kell legyen a székelyföldi termék mintára. Ennek érdekében felméréseket kell készíteni azokról a potenciális termelőkről, akik az Érmellék brandhez való csatlakozási feltételnek megfelelnek. Nagyon fontos egy jól megjelenített piac kialakítása, felkutatása, termékbemutatók szervezése, hogy az érdeklődő közönség megismerhesse az Érmellék termékeit. Cél az is, hogy a tájegység üzleteiben akár egy külön polcon találhassák a vásárlók az első kézből származó érmelléki termékeket. Nagyobb városokban jövőbeni megvalósítás lehet, kizárólag érmelléki termékeket forgalmazó kereskedelmi egységek létrehozása. A konferencián szóba került az értékesítés online rendszerének kiépítése is.