^ Vissza Fel
erasmus+ címke bejegyzései:

Állítsuk meg a drogokat!

Közélet    2019. október 1. kedd 
 71

Ezzel a címmel szerveznek a drogfogyasztásra és annak megelőzésére fókuszáló ifjúsági csereprogramot négy ország 16–24 év közötti fiataljai számára. A programban 36 személy vesz részt, akik közül 16 fő hátrányos helyzetű. Szeptember 18 és 25 között Székelykeresztúr és az ukrajnai Nagybégány közötti kölcsönös ifjúsági csere során a fiatalok a preventív, megelőző szemléletet sajátítják el.

Az alulról jövő kezdeményezésként megvalósuló kétszer 8 napos ifjúsági csere alatt a fiatalok drogokkal kapcsolatos ismereteinek fejlesztésére fókuszálunk. Egyrészt az a célunk, hogy a projektben résztvevők a program végére olyan énvédő mechanizmusokkal legyenek felvértezve, amelyek segítik őket a drogfogyasztással kapcsolatos veszélyhelyzetek elhárításában és hogy kialakuljon bennük egy preventív szemlélet. Másrészt azt szeretnénk, hogy olyan ismeretekre, képességekre, készségekre tegyenek szert, amelyek révén környezetükben, kortársaik körében azonosítani tudják a drog megjelenését, illetve hogy segíteni tudjanak a droggal kapcsolatba került fiataloknak, hogy közvetíteni tudják számukra a preventív szemléletet.

Régi mesterségek nyomában

Kultúra    2018. május 28. hétfő 
 384

Sikeresen záruló múltmentés az Erasmus Plus nemzetközi program égisze alatt

A régi mesterségek megismerése és jövedelemforrássá alakítása volt a fő célja az Ér Hangja Egyesület Erasmus Plus nemzetközi csereprogramjának. A Székelyhídon lezajlott ifjúsági rendezvényen négy ország huszonnyolc fiatalja vett részt.

Egyesületünk negyedik alkalommal szervezett ilyen eseményt, az idei program témájának pedig a régi mesterségeket és azok értékesítését választották. Így lett a program címe A múlt mesterségei, a jövő forrásai.

Jelentkezz nemzetközi programra Székelyhídon!

Ajánló  ,   2018. március 18. vasárnap 
 255

Májusban startol az Ér Hangja Egyesület ötödik Erasmus+ nemzetközi ifjúsági cseréje, amelyre a szervezők szeretettel várják a jelentkezőket. A program időpontja 2018. május 7-13., a helyszín Székelyhíd, a szervezők pedig 6 résztvevőt (17-30 év között) és egy csoportvezetőt (18+) keresnek, akik rendelkeznek romániai személyigazolvánnyal! A résztvevő országok ezúttal Görögország, Litvánia, Magyarország, és természetesen a szervező országa, Románia. A foglalkozásokon a társalgási nyelv az angol. KATT a Tovább olvasom-ra! 🙂

A hasznosításnak a képzelet szabott határt

Kultúra  ,   2017. augusztus 29. kedd 
 352

Szeméttelep-látogatással, ökokampány tervezésével és számtalan dekoratív és használati kellék létrehozásával telt a székelyhídi Ér Környezetvédelmi Egyesület első, Ne lazíts, hasznosíts! elnevezésű Erasmus Plus-programja.

Az egyhetes nemzetközi ifjúsági cserén összesen huszonnégy görög, litván, magyarországi és romániai fiatal vett részt, hogy az újra- és továbbhasznosításról tudjanak meg többet úgy gyakorlatban, mint elméletben. Emellett megtanultak blogolni, online képszerkesztő felületet használni és a létrehozott termékeik lefotózásához szükséges alapszabályokat is elsajátították.

A fejlődés, új ismeretek ellesése mellett a fiatalokat főként az motiválta, hogy környezetvédelemmel kapcsolatos programról volt szó, hiszen az ifjabb generációk igyekszenek a környezetüket tudatosabban alakítani szemétgazdálkodás szempontjából. Másrészt az angol nyelv gyakorlása és a Románia iránti kíváncsiság is a vezető okok között volt.

Sikerrel zárult ifjúsági csere

Közélet    2017. május 30. kedd 
 557

Feledhetetlen élményekkel gazdagodtak fiatal külföldi vendégeink a gyerekek között

Görögország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Románia hat-hat fiatalja vett részt a Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért elnevezésű, az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projektben. Az Ér hangja Egyesület áprilisban szervezte meg Székelyhídon a harmadik ilyen programot 2015 óta.

Célkeresztben a fiatalok nevelése

Kultúra    2017. március 23. csütörtök 
 608

Romániából öt magyar ajkú diák vehetett részt az Ér Hangja Egyesület hozzájárulásával a többállomásos Erasmus+ program keretében rendezett egyhetes foglalkozáson, amelynek Albánia adott otthont.

A rendezvény a Nők az integrálódás felé (Women Towards Integration) helyi szervezet által valósult meg, amely március 7-én vette kezdetét a fővárostól 60 kilométerre fekvő tengerparti Lezhë városában. Az érkezők négycsillagos szállodában szálltak meg, és teljes körű ellátásban volt részük. A foglalkozáson való részvételre Albániából, Bulgáriából, Görögországból, Koszovóból, Macedóniából, Olaszországból és Romániából kaptak lehetőséget a 18–25 év közötti fiatalok.

Fiatalokkal tenni a gyermekekért

Közélet    2017. március 9. csütörtök 
 456

Kiskorúakat érintő szociális témával nyert EU-s projektet az Ér Hangja Egyesület

Újabb külföldi csoportok látogatnak Székelyhídra ez év áprilisában az Ér Hangja Egyesület nyertes Erasmus+ ifjúsági csereprogramjának köszönhetően. A romániai csapaton kívül ezúttal Görögország, Litvánia, Magyarország és Portugália fiataljai lesz jelen városunkban.

Az ifjúsági csere fő célkitűzése a fiatal generációk társadalmi-gazdasági-oktatási bevonása, amelyet két oldalról fognak megközelíteni a szervezők a program ideje alatt: a probléma kezelése, illetve lehetséges megelőzés formájában.

Európai gasztronómiai körkép kultúránk megőrzése érdekében

Kultúra    2016. szeptember 18. vasárnap 
 474

Sikeresen lezajlott a Ér hangja Egyesület második Erasmus+ projektje augusztus 22–28. között Székelyhídon, melyre négy országból érkezett összesen harminc fiatal.

A bulgáriai, magyarországi, felvidéki és romániai résztvevők a program ideje alatt megismerkedtek a képviselt országok egy-egy nemzeti ételének elkészítési módjával, ezáltal megismerve egymás országát, kultúráját és egymást is. Az ifjúsági csereprogram első napján a résztvevők magával a projekttel, a heti tennivalókkal, az Európai Unió Erasmus Plus programjával, a várossal és egymással ismerkedtek. Egymás nevét játékokon keresztül tanulták meg, illetve felmérték azt is milyen elvárásokat, reményeket fűznek a rendezvényhez és saját magukhoz is a részvételt illetően.