A már korábban bejelentett sztárvendégeken kívül több magyar, illetve román helyi tehetséges együttes és énekes is fellép majd a júliusi, margittai Szabadság Feszten. Többek között a nagyváradi Páll Tímea, a Megasztár 5 középdöntése, a szintén nagyváradi Anita Ana-Maria Mihăieș, a 2013-as romániai X-Faktor döntőse, a mezőzombori (Magyarország) Fodor Jennifer, a 2013-as Nyíló Akác Hangja verseny nyertese, a gyulai Wizards rapper páros, a nagyváradi No Cable együttes, a nagyszalontai Wrong Way rockbanda, illetve a szintén nagyszalontai Mr. Siid rapper is.

Újdonságnak számít a Sound of Freedom névre keresztelt tehetségkutató verseny. A szervezők olyan amatőr énekesek jelentkezését várják, akik a kétfordulós verseny keretében bizonyíthatják tehetségüket a szakmai szűri előtt. A versenyre június 25-éig lehet jelentkezni a sound@szabadsagfesztival.eu e-mail címen. Az elődöntőre június 27-én kerül sor, ahonnan a szakmai zsűri juttatja tovább a legjobbakat. Az elődöntőn készült kisvideók alapján, melyek felkerülnek majd a fesztivál közösségi- és weboldalára, a közönség is továbbjuttat majd egy versenyzőt a július 12-ei döntőbe. A fináléba bekerülő versenyzők egész biztos nem térnek majd haza üres kézzel, hisz mindannyian kapnak egy-egy 4 napos bérletet a fesztivál VIP kempingjébe. Természetesen az első három helyezett értékes nyereményeket is kap. A verseny győztese például a „Szabadság Feszt hangja” cím elnyerésén kívül két személyre szóló wellness hétvégét nyer a hajdúszoboszlói, háromcsillagos Hotel Korona felajánlásából. A két személyre szóló 2 éjszakás csomag a szálláson kívül, félpanziós ellátást, a szálloda wellness részlegének korlátlan használatát és aquapark belépőket is tartalmaz.

A versennyel kapcsolatos egyéb inormációk megtalálhatóak lesznek a fesztivál hivatalos honlapján www.szabadsagfesztival.eu, illetve érdeklődni lehet telefonon is Bányai Edina szervezőnél a 0755410830 telefonszámon.