Változatos tematikájú táborok közül válogathattak a helyi és környékbeli fiatalok idén nyáron is Székelyhídon és a hozzá tartozó településeken. A paletta, mondhatni, évről évre bővül, a kínálatból júliustól szeptemberig mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetszőt. Az alábbiakban a Székelyhídon és a hozzá tartozó településeken megrendezett nyári táborok képes összeállítását, rövid összefoglalóját láthatják, olvashatják.

Második nemzetközi Koryu Karate tábor Nagykágyán

Második alkalommal került megszervezésre a Phoenix Sportegyesület és a Koryu Karate magyarországi képviselőinek nemzetközi karate tábora szeptember első hétvégéjén, melynek idén is a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceum adott otthont. A nemzetközi tábort megelőző héten a Phoenix Sportegyesület csapatépítő tábora zajlott Hegyközszentmiklóson a fiatalabb korosztály számára, melyet 22-ik alkalommal szerveztek meg.

A Szatmárnémeti Fencing Egyesület vívótábora

Augusztus utolsó hetében rendezte meg második ízben a Szatmárnémeti Fencing Egyesület a Muskétások Táborát, ahol három ország tehetséges fiataljai szakértők vezetésével gyakorolták a technikai jellegű küzdősportot, a vívást. A szervezők a tábor helyszínéül idén is a Bihar megyei Nagykágya 1-es Számú Technológiai Líceumot választották.

Élményekben gazdag volt az Érköbölkúti Lovasiskola nyári tábora

Immár sokadik éve várta a lovaglás szerelmeseit az Érköbölkúti Lovasiskola tábora, amely idén nyáron több alkalommal is megszervezésre került. A lovaglás mellett a lovakkal való foglalkozás, a lovak gondozáas is fontos szerepet kapott, ezen kívül a résztvevő fiataloknak különleges ügyességi sportfeladatokban és fogathajtós falulátogatásban is részük volt.

Székelyhídi Méhike alkotó tábor

Idén is tárt karokkal várták a művészet kedvelő fiatalokat Csorján Melitta festőművész vezetésével megvalósult Méhike alkotó táborba Székelyhídon, augusztus 5-9 között. Öt napon keresztül szakemberek vezetésével különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek . Festés, batikolás, nemezelés, vagy éppen kerámiázás szerepelt a napi programok palettáján, lehetőséget biztosítva hogy a gyerekek kipróbálhassák magukat a különböző művészeti technikákban.

Székelyhídi focitábor immár 4-ik alkalommal

Negyedik alkalommal került megszervezésre a székelyhídi focitábor. Idén a helyi fiatalokon kívül Magyarországról, a Hajdú-Bihar vármegyei Konyár községből is érkeztek gyerekek a táborba.

Tánclépések és kézműveskedés a Zajgó tánctáborában

Néptánc és kézműves foglalkozások várták idén a fiatalokat a Zajgó Néptánccsoport nyári táborában Székelyhídon. Idén a nagyok lőrincrévi táncokat, a kicsik pedig mezőföldi táncok tanultak Jazimiczky Éva, a Szeged Táncegyüttes oktatójának, illetve Gombos András, a táncegyüttes művészeti vezetőjének irányításával.

Gasztrokulturális tábort szerveztek Érköbölkúton Többnapos tábor várta a helyi fiatalokat Érköbölkúton, ahol harmadik alkalommal rendezték meg az érmelléki gasztrokulturális tábort, melynek során a néptáncé és a jellegzetes helyi ételeké volt a főszerep.

V. Székelyhídi Lego tábor

Játék és felfedezés várta idén is a gyerekeket Székelyhídon az ötödik alkalommal megszervezett LEGO táborban. Az idei Kutató expedíciók címre keresztelt ötnapos oktató jellegű tábor során a fiatalok rengeteget terveztek, alkottak, építettek és programoztak.

Kutyás élménytábor sérült és fogyatékkal élő gyermekek

Különleges terápiás kutyás tábort szervezett a nagyváradi Bonitas Egyesület sérült és fogyatékkal élő gyermekek számára Nagykágyán. A táborban a fogyatékkal élő gyerekek mellett egészséges gyerekek is részt vettek, ezzel rámutatva az egymás iránti elfogadás és gondoskodás fontosságára.

Vakációs bibliahét

180 gyermek részvételével idén is megrendezésre került a Székelyhídi Református Egyházközség szervezésében a vakációs bibliahét, amelyet nem csak a gyermekek, hanem a szervezők is nagy örömmel vártak. A július harmadik hetében megszervezett tábor programja során, az imádság, énektanulás és kerettörténetek bemutatása mellett korcsoportok szerinti kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, a templom kertjében pedig kültéri játékok várták őket. Délután az IKÉ-sek foglalkozásai következtek.

Katolikus hittantábor a barátság jegyében

A katolikus hittantábor központi témája a barátság volt. A résztvevők Dávid és Jonatán,  valamint  Jézus és tanítványainak történetein keresztül járták körbe a fent említett témakört. Idén változatosságként a program kirándulást és a meleg időből kifolyólag strandolást is magába foglalt, valamint a fiatalok alkohol- és drogprevenciós interaktív előadáson vettek részt Jakab Róbert előadásában, aki a nagyváradi közlekedésbiztonságtól érkezett.

Hegyközszentmiklósi zenetábor

12-ik alkalommal került megrendezésre az érmelléki zenetáborHegyközszentmiklóson július második hetében az Érmelléki Református Egyházmegye szervezésében és a Bethlen Gábor Alap támogatása által. A zenetáborba, mely létrejöttéhez a szülők is nagyban hozzájárultak, zömében az érmellékről, de Szilágy megyéből is érkeztek gyerekek az idén.

TDC nyári tánctábor

Idén is tárt karokkal várt minden táncolni vágyó fiatalt a Tini Dance Center nyári tánctábora. Az ötnapos tábor több mint 90 gyermek részvételével valósult meg, akik az érmellék számos településéről érkeztek Székelyhídra, ahol több táncstílust sajátíthattak el, valamint a tánctanuláson kívüli színes programokon, kreatív foglalkozásokon is részt vehettek.

Nyári gyerektábor a Kopitánál

Változatos programokkal várta a gyerekeket az idei nyár során több alkalommal is a Kopita tábora a hegyközszentmiklósi Kúriánál. Lovaglás, lovasterápia, kézműves foglalkozások, kisállatokkal való ismerkedés, valamint erdei kirándulás és zenés program is szerepelt a táborok napirendjén, ezzel megteremtve a változatos mindennapokat a gyerekek örömére.


Írta: Ér hangja