Bemutatták első kulturális eseményüket Székelyhídon az Ér Hangja Egyesület nemzetközi önkéntesei. A Fejezd ki magad: öleld át a spanyol művészetet elnevezésű foglalkozásokat Almudena Muñoz Soberón és Maria Vives Raquena szervezték október 3-án, szombaton a városi múzeumban.

Az esemény a spanyol művészet négy fő pillérét mutatta be a résztvevőknek. A spanyol irodalomba Miguel de Cervantes spanyol író Don Quijote című regényével nyerhettek betekintést a látogatók, a világhírű műből különböző részleteket olvastak fel. Ezután a spanyol építészeti örökség megismerése következett, Antoni Gaudí katalán építész kacskaringóit, majd a muszlim kulturális örökség néhány darabját sorakoztatták fel. A szobrászat képviselői közül kortársak kerültek szóba, a katalán Jaume Plensa és a baszk Eduardo Chillida munkáival ismerkedhettek a megjelentek, önkifejezésként saját szobrocskákat készíthettek gyurmából.

Az említett négy ágazat másik két elemeként a jelenlévők tornyot építhettek az önkéntes spanyol lányokkal, majd együtt szemlélhették meg milyen is a spanyol festészet, Pablo Picasso és Diego Velázquez művei által, ezután pedig saját remekművet készíthettek.

A díjmentes eseményen felnőttek és gyerekek egyaránt jól érezték magukat és sok új művészeti ismerettel gazdagodtak.


Írta: Magyar Sabina