Több program is indult egyszerre különböző helyszíneken szombaton délelőtt 10 órától, a városnapok harmadik napján.

Autós ügyességi versenyt rendeztek a Petőfi Sándor Elméleti Líceum előtti téren. A résztvevők már a verseny előtt kíváncsian fedezték fel a pálya akadályait, amiken később ügyesen és minél kevesebb idő alatt kellett végigvezetniük. A nézők izgatottan várták a verseny kezdetét, és később annak kimenetelét. Minden versenyző kiemelkedően teljesített, a legügyesebbeknek az egyaránt Peugeot-ko­csi  kormánykerekénél ülő margittai ven­dég­autósok, a győztes Kürti Zsolt és az őt követő Mészáros Sándor bizo­nyul­tak. A harmadik helyen a szé­kely­hídi Nagy Csaba (Volks­wa­gen) végzett.

Ugyanebben az időben, majdnem ugyanazon a helyszínen – most kicsit belépünk az iskola falain belülre – szép számú részt­vevővel elindult a kártya­verseny. A versenyzők szerencsét remélve forgatták a paklikat. A snap­szerjáték közismerten „cruce” névű változatában mérték össze tudásukat a 15 és 80-as korosztály közötti vetélytársak. A legjobb játékos George Borodan lett, majd Madarász Gábor és Todoszi László (Öcsi), mindhárman székelyhídiak.

A sportpályán labdarúgó-bajnokságot tartottak 12 és 15 év közötti gyerekeknek, ahol a megyeközpontból érkeztek vendégek mérkőztek meg városunk ifjaival. A szülők, valamint a hatalmas adag adrenalinnal telt szurkolók nem hiába biztatták a lurkókat, hiszen a végeredmény Szé­kelyhíd–Nagyvárad 3-2 lett.

A központi vendéglőben sakkversenyen „tornáztat­ták” agyukat a kedvet kapó fiatalok és felnőttek egyaránt. Csend és nyugalom uralkodott a teremben, azonban kis feszültséget is lehetett érezni, ami­lyen hangulat kialakulhat az ehhez hasonló versenyeken. Az elmesport-vetélkedő győztesei: ifi kategória: 1. Braun Dávid (Székelyhíd), 2. Kiss Marcell (Magyarország), 3. Martin János (Magyarország); felnőtt A csoport: 1. Magyar Norbert (Magyarország), 2. Bodnár István (Magyar­ország), 3. Gulácsi Mihály (Ér­mi­hály­falva); felnőtt B csoport: 1. Vass László (Ma­gyarország), 2. Gardó Ferenc (Székelyhíd), 3. Szabó Lajos (Magyarország).

Autóverseny a székelyhídi napokon

Nagyszámú nézőközönséget vonzott az ötödik Székelyhídi városnapok szombati autós ügyességi versenye. Az első két helyezést margittai sofőrök vihették haza, név szerint Kürti Zsolt (I.) és Mészáros Sándor (II.), míg a harmadik helyet a székelyhídi Nagy Csaba kaparintotta meg. Gratulálunk!

Publicată de Ér hangja médiacsoport pe 16 Iunie 2018


Írta: Csorba Roland