Nagy hiphopbuli kerekedett a sportpályán a magyarországi rapper, Deniz (Rizner Dénes) irányításával. Gyorsinterjúnkból hátha jobban megismeri most a helyi nagyközönség.

– Melyek a vezérelveid a szövegírásban hiphopperként, rapperként?

– Mivel hiphopzenével foglalkozom és ennek szerintem egyik alapvető jellemzője, hogy ha valaki kiáll a színpadra vagy dalokat ír, akkor olyan dolgokról beszéljen, amelyek valóságosan vele megtörténtek vagy amelyekkel azonosulni tud. Hiszen ettől lesz hiteles az, amit valaki csinál.

Én 2012 óta – amióta történt egy ilyen óriási fordulat a gondolatvilágomban meg az életemben – pozitív dolgokra próbálok fókuszálni. És most nemcsak a dalszövegírásra gondolok, hanem próbálom úgy élni az életemet, hogy építő jellegű dolgokkal fog­lalkozzak, és akkor nyilván a dalszövegeimben is ugyanez köszön vissza.

 

 

– Érzésed szerint mi volt eddig a legnagyobb elismerés számodra?

– 2001-ben kezdtem el foglalkozni a hip­hop­zenével, és azért kötöm 2012-höz a karrie­rem alakulását, mivel az volt az az év, amikor legelőször elkezdték dalaimat játszani országos rádiók, televíziók, onnantól kezdtek el koncertekre hívni. Az évek alatt nagyon sok minden történt, amit így visszamenőleg, összesen tizenhét évet összefoglalni nagyon nehéz. Régen én ezt abban mértem, mennyi koncertem van, és hogy azon mennyien vannak, meg hogy mennyi kattintásom van a neten. Aztán amikor találkoztam legelőször olyan fényképekkel, amik tetoválásokról szólnak, hogy az emberek a dalszövegeimet varratják bele a bőrükbe, na akkor éreztem azt, ez sokkal többről szól, mint szórakoztatásról. Saját kiadóm van, saját magamat próbáltam mindig felépíteni, sose volt mögöttem nagy menedzsment, és ettől függetlenül is kaptam két szakmai elismerést, Fonogram-díjat. Talán, ha egyet kellene meg­ragadnom, akkor az az lenne, hogy 2016-ban a magyar olimpikonoknak és paralimpikonoknak írhattam egy dalt, és hogy ők szerepelnek a videóklipben, tudtak ezzel azonosulni. Többek elmondása szerint ez a dal sikerre vezette őket vagy legalábbis pluszerőt adott nekik. Úgyhogy arra nagyon büszke vagyok.

– Mit üzensz azoknak, akik esetleg ma este szeretnek bele a dalaidba?

– Videóklipeket mindenki talál a YouTube-on, de én mndenkinek azt mondom, aki szereti a zenét, jöjjön el élő koncertekre. Ugye mi is most élő koncertet fogunk adni, először itt Székelyhídon. Hát mit is kívánhatnék? Sok hideg sört meg roséfröccsöket! Érezzétek nagyon jól magatokat! És nézzétek az Ér Tv-t!


Írta: Bíró Orsolya