Ha netalán valaki a városnapok ideje alatt csak az utolsó napra tud kilátogatni, annak is bőven lesz min legeltetni a szemét. A hőségre való tekintettel a prog­ramok csak délután 4 órától kezdődnek el a sportpályán.

Itt az első órákban főként a harcművészetek, a sportok kedvelői ör­vend­het­­nek, hiszen a gyepet sorban beve­szik elő­adásaikkal a Magyarországról érkező Nemzeti Közszol­gála­ti Sportegyesület tonfa­csoportjának tagjai, majd a helyi Phoenix Sportegyesület honfoglalás kori hagyományainkat őrző íjászszakosztálya. Ezután a bőr-, bunda- és vászonruházatokat a hófehér gí, vagyis a karate-egyenruha váltja fel, hisz városunk eredményes karatézói mutatják be tudásukat.

A helyszínen maradva a méltán híres, natúr erős emberek erődemonstrációján ámulhatunk vagy szörnyülködhetünk együtt az elképzelhetetlenül nehéz súlyok pakolgatásán.

Később a színpad felé csalogatják majd a hangok a nagyérdeműt. Hat órától kezdő­dően egymást követik a csokalyi Fényes Néptánc­együttes és a székelyhídi Zajgó néptánccsoport. Aki a néptáncon kívül más szórakoztató erőnléti foglalkozásra kíváncsi, az mindenképp várja meg a Happy Feet Kangoo Jumps formációt. Ők – mint nevükből is kiderül – vidáman, kenguru módjára ugrálnak majd érdekes cipőikben a kíváncsiskodók bámulatára.

Szürkületkor a hangjegyeké lesz a főszerep! Nyolc órától kezdőden énekesnők váltják egymást a színes fények alatt, sorban: Andreea-Lavinia Vărăşteanu, Kiss Kitti, majd az X-Faktor negyedik szériájának győztese, Danics Dóra szórakoztat minket. De ha közben valaki megpillantaná, hogy álomszerűen közeleg „a távolban egy fehér vitorla”, akkor nyugodtan kezdje el skandálni barátaival, hogy „Re-pub-lic!”, „Re-pub-lic!”, „RE-PUB-LIC!!!”, mert a sokéves álom valóra válik! Székelyhíd atmoszféráját újra megtöltik a legendás együttes


Írta: Bíró Orsolya