Lezárult a romániai SKDUN Karate világbajnoki kvalifikációs versenye, a Bukarestben május 11-én megrendezett Románia Kupán. A székelyhídi csapat tagjai ismét sikerült megvédjék a mundér becsületét, nem akármilyen teljesítményt nyújtva a korántsem gyenge – több mint 700 sportolót felvonultató – mezőnyben.

Az Európa Bajnokságon szerzett négy bronzéremmel a csapat egy része már biztosította helyét a Román válogatottban, így a Románia Kupán szerzett két bronz- és egy ezüstérem, hogy úgy mondjam, hab volt a tortán. A kupán résztvevő versenyzők közül többen is a legjobb hat közé jutásért küzdöttek: Balogh Boglárka 5-ik , Tóth-Gardó Sarolta 5-ik, Márton István 6-ik, Karancsi Mátyás 6-ik helyezésükkel, bejutottak az októberben Szerbiában (Novi Sad) megrendezendő világkupa döntőre.

 

A csapat két legjobban teljesítő sportolója, Kokovai Csongor a kumite kategóriában szerzett bronz- és Deák Gergő a kumite bronz, és a formagyakorlat kategóriában nyert ezüstéremmel, megkérdőjelezhetetlenné tették a már amúgy is biztos helyüket a Román Válogatottban.

 

A csapat edzője, Guba József természetesen megelégedéssel beszélt a kis létszámú, de annál lelkesebb csapatáról, az előttük álló nehéz felkészüléssel kapcsolatban, ami a nyári iskolai szünetben is kivétel nélkül vár minden sportolóra, beleértve az edző,versenyző mestert is.

 

A világbajnokságon való jó szerepléshez, mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia, mert a mezőnyben mindenki arra törekszik, hogy a dobogóra álljon.

 

Hajrá gyerekek, sok sikert !!!