Sok íjjal és íjásszal találkozhatott, ha valaki szeptember 13-án, vasárnap a székelyhídi sportpályán járt. Nem véletlen ez, hiszen első alkalommal rendezték meg itt a megyei íjászbajnokság második szakaszát. Az előző évektől eltérően a megmérettetés sorozat nem három, hanem négy részből áll, amiből Nagyváradon tartották az elsőt, illetve ott rendezik meg a harmadikat és a negyediket. Idén első ízben egy kültéri pálya is szerepel a felosztásban, most Székelyhídra esett a választás, a megmérettetés pedig a Bokor Tamás emlékverseny nevet viselte, a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület szervezésében.

A 2007-ben bejegyzett íjászegyesület nem sokkal a megalakulás után három ágra szakadt, a verseny névadója pedig az érmelléki ágban foglalt el fontos szerepet egészen addig, amíg néhány évvel ezelőtt súlyos autóbalesetben életét vesztette. A versenyen rá és munkájára emlékeztek csapattársai és az a közel 60 nevező, akik a megye különböző pontjairól, illetve Nagykárolyból és Debrecenből érkeztek. Összesen hét egyesület vetélkedett a futballpályán, a Redpoint, a Nomad Archery, a White Lion és a Corvus Regia egyesületek Nagyváradról, a Keleti Gyepü Nagykárolyból, a helyi Pusztai Farkasok, illetve egy debreceni csapat.

Ragyogó napsütésben mosolygós íjászok

A nap folyamán összesen négy versenyszámban indulhattak a versenyzők, akik késő délutánig próbálkozhattak feljebb jutni az összesítésben. A legeredményesebbnek a székelyhídiak voltak, hiszen minden olyan versenyszámban amiben elindultak, a dobogóig lőtték magukat. A jó helyezés fontos az összesítés szempontjából, hiszen azok a versenyzők, akik a megyei bajnokság minden szakaszában jól teljesítenek az országos bajnokságban próbálkozhatnak majd tovább. Ez azonban még messze van a versenyzők számára, hiszen az országos bajnokságig még a két váradi megyei szakaszon is túl kell jutniuk.


Írta: Mészáros Emőke