A Székelyhídi Törekvés Öregfiúk labdarúgó-együttese még tavaly nyár végén csatlakozott egy, akkor Debrecenben megszervezett hatcsapatos minibajnoksághoz. Akkor és ott tudta meg a Töri, hogy ennek a rendezvénynek már többéves hagyománya van és egy sorozatba kellene belépjenek az érmelléki „öregek”. Ugyanis minden csapat évente egyszer megszervezi ezt a tornát. A debreceni tornáról, amelyik az Agráregyetem két műfüves pályáján zajlott, rögtön éremmel térhettek haza a székelyhídiak, az előkelő harmadik helyen végeztek. Majd jött egy rosszabb szereplés, Hajdúnánáson a sportcsarnokban (ahol plusz két vendégcsapat is részt vett), mindöszsze egy győzelemmel a hetedik helyen zártak az érmellékiek.

És végül elérkeztünk a hazai pályához. Július közepén a Székelyhídi Városi Stadionban, a hazaiak mellett öt magyarországi csapat versengett egymással. A szervezésből leginkább Csorján István vette ki a részét, de Kaszonyi György is mindent megtett azért, hogy ez a nap emlékezetes maradjon a focirajongók számára. (Nem emlékszem arra, hogy valaha is volt-e olyan torna városunkban, amelyiken ennyi határon túli csapat vett volna részt.) Csorján kezdeményezésére a bajnokság kiírását Papp Jenőről, mindenki Jenci bácsijáról, az 1986-os megyei bajnokságot megnyerő csapat edzőjéről nevezték el.

A Törekvés mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyulaháza, a Debreceni Agráregyetem, és három Hajdúnánásról érkezett csapat, a Nosztalgia, a Beugrók és a Senior léptek pályára. A mérkőzések két kispályán párhuzamosan zajlottak, mindenki mindenki ellen játszott kétszer tizenkét percet. Az egész délelőtti esőzés sem szegte kedvét a játékosoknak, egyáltalán nem öregfiús tempóban vetették bele magukat a játékba, a baráti hangulat mellett mindenki mindent meg tett a győzelemért. A nap nagy pozitívuma – ahogy az eddigi többi tornán is –, hogy alig volt szabálytalankodás, a két játékvezetőnek, Szűcs Tibornak és Kaszonyi Péternek alig akadt tennivalója.
Az eddigi tornákon legeredményesebb Gyulaháza most is megmutatta, hogy miért ők nyerik a legtöbb serleget, veretlenül végeztek az élen. Számunkra külön öröm, hogy a hazaiak eddigi legjobb szereplésükkel a második helyen zártak, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a debreceniek állhattak.

Eredmények
Nosztalgia–Székelyhíd 2-2, Senior–Debrecen 0-3, Nosztalgia–Beugrók 5-2, Senior–Gyulaháza 1-2, Beugrók–Székelyhíd 0-2, Gyulaháza–Agrár 3-0, Nosztalgia–Agrár 2-2, Székelyhíd–Senior 3-1, Nosztalgia–Gyulaháza 2-5, Beugrók–Agrár 0-3, Beugrók–Senior 1-2, Székelyhíd–Gyulaháza 1-3, Beugrók–Gyulaháza 3-4, Székelyhíd–Agrár 3-2, Nosztalgia–Senior 2-3.
Az I. Papp Jenő Nemzetközi Emléktorna végeredménye: 1. Gyulaháza 15 pont, 2. Székelyhídi Törekvés 10, 3. Debreceni Agrár 7, 4. Hajdúnánási Senior 6, 5. Hajdúnánási Nosztalgia 5, 6. Hajdúnánási Beugrók 0.


Írta: Juhász György