Számos sikert aratott az utóbbi hónapokban országos és nemzetközi szinten a Székelyhídi Phoenix Sportegyesület. A 2010-es év versenyszezonját igen kiemelkedő sikerrel zárhatták, hiszen a Temesváron novemberben megrendezett nemzetközi tornán (Európa-kupa) több versenyzőnek sikerült a dobogóra álnia (Flóra Fruzsina formagyakorlatban bronzérmet, míg kumitéban ezüstérmet, Kriszte Hunor pedig bronzérmet szerzett), ezekkel az eredményekkel is öregbítve kisvárosunk hírnevét. Az új év pedig mintha megsokszorozta volna az előző év sikerein felbuzduló csapat lelkesedését. A februárban megszervezett újabb Európa-kupán sikerült megismételni az előző év eredményeit a csapat harcos lányainak köszönhetően ezüstérem: Tóth-Gardó Sarolta, bronzérem: Flóra Fruzsina, Flóra Beatrix.

 

A március 5-én Bukarestben majdnem ezer résztvevő versenyző jelenlétében megrendezett országos bajnokságon igazán kitettek magukért a Főnixek, hisz Székelyhíd történetében először sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnia Flóra Fruzsinának és Deák Gergőnek (bal, illetve jobb képünkön). Mellettük Bokor Boldizsár bronzérmet érdemelt ki. E három sportolónak sikerült kijutnia a magyarországi Egerben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, ahol Románia válogatott csapatának a sorait erősíthetik. A kis csapat eredményeit szépíti még az is, hogy kumitéban (harc) minden induló csapattag az első öt helyen végzett, pedig ilyen nagy megmérettetésben először volt részük.

 

 

Mint minden sportágban, ezeken a versenyeken való résztvétel nagyon költséges dolognak számít (utazás, szállás, étkezés, felszerelés stb.), ami a szülők, barátok és nem utolsó sorban a helyi önkormányzat támogatása nélkül nem sikerülhetett volna. Az egyesület jövőbeni tevékenységére vonatkozó kérdésünkre Guba József edző, egyesületi elnök így válaszolt: „A munkát folytatni kell, hogy még sok bajnokságon, még több bajnoki címmel gazdagíthassuk városunk hírnevét, történelmét!” – hangsúlyozta.

 

 

Bertalan Hajnal