Amióta Kiss Attila a dobogó harmadik fokára állhatott az esztergomi natúr erős emberek világbajnokságán, teljesen érthetően városunkban is megnőtt az érdeklődés e sportág iránt. A világbajnoki szabályzat akkor nem engedte meg, hogy egy párban versenyezzenek mentorával, Todoszi László „Toldóval”, akinek ugye mindenki emlékszik a nemes gesztusára, mellyel hatalmas lehetőséghez juttatta Attilát, átadva neki a versenyzés lehetőségét, aki maximálisan meg is hálálta azt. Hosszú idő után újra összeállhatott a páros, a magyarországi Pécelen a VII. Szeptemberi Fesztivál keretében rendezett nemzetközi erős emberek csapatversenyére kaptak meghívást.

Négy ország négy csapata feszült neki a 110, 140, 160, 180 kilós golyóknak, a 170 kilogrammos sziklának, valamint a 260 kilós koffernak. A gúla „mindössze” 200 kilós volt, a lengősúly pedig 400. A végére pedig mintegy levezetésnek a lépcsőzés jutott 200, 240, illetve 270 kilós súlyokkal.

A nyertes kiléte ezúttal sem lehetett kérdéses, Fekete László fiai mindenkit, minden számban megvertek. Magyarország a maximális 20 ponttal zárt, őket viszont a mi fiaink a Todoszi–Kiss-páros követte 15 ponttal. A dobogó legalsó fokára a szerbek állhattak a maguk kilenc pontjával. A szlovákok épphogy lemaradtak a pulpitusról, 8 ponttal végeztek a negyedik helyen.


Írta: Juhász György