^ Vissza Fel
erősember címke bejegyzései:

Eredményes érmelléki erős emberek

Ér-sport    2021. november 10. szerda 
 643

„Azért küzdünk, hogy a natúr erőn legyen a fő hangsúly” – vallják Toldó és társai

Versenyről versenyre bizonyítják erejüket, kitartásukat és lelkesedésüket az érmelléki natúr erős emberek. Sportjukat hobbiként, de nagyon motiváltan űzik. Már folyamatban van egy nemzetközi kezdeményezés az olimpiai versenyszámmá való nyilvánításra, ez pedig széles lehetőségeket nyitna a sportág számára.

A környéken valószínűleg senkinek nem kell bemutatni Todoszi Öcsi Toldót, aki évek óta számos nemzetközi erősember-versenyen képviselte már településünket, együtt a  csapatával, ahol többször dobogós helyezést is elértek. A csapat nem nagy, hiszen elmondásuk szerint nagyon kevés a kitartó ember, idővel sokan lemorzsolódnak, ám a meglévő tagok hétről-hétre, versenyről versenyre bizonyítják erejüket, kitartásukat és lelkesedésüket.

Erős fiaink ismét bizonyítottak

Ér-sport    2017. szeptember 26. kedd 
 453

Amióta Kiss Attila a dobogó harmadik fokára állhatott az esztergomi natúr erős emberek világbajnokságán, teljesen érthetően városunkban is megnőtt az érdeklődés e sportág iránt. A világbajnoki szabályzat akkor nem engedte meg, hogy egy párban versenyezzenek mentorával, Todoszi László „Toldóval”, akinek ugye mindenki emlékszik a nemes gesztusára, mellyel hatalmas lehetőséghez juttatta Attilát, átadva neki a versenyzés lehetőségét, aki maximálisan meg is hálálta azt. Hosszú idő után újra összeállhatott a páros, a magyarországi Pécelen a VII. Szeptemberi Fesztivál keretében rendezett nemzetközi erős emberek csapatversenyére kaptak meghívást.

Erős emberek sportja – visszatekintő

Ér-sport    2017. május 2. kedd 
 621

Negyvenen túl, örökös – magyar érdekeltségű – sportszerető emberként, gyakran elgondolkodom azon, hogy milyen is volt a ’80–’90-es évek sportélete. Értem ezalatt főleg a televíziós közvetítéseket, melyek – valljuk be férfiasan –, nem voltak nagyon „gazdagok”, azt néztük, amit éppen nézni lehetett. Labdarúgás, magyar Nb I. (így lettem fradista), válogatott meccsek (’86-os rossz emlékek), kézilabda (akkor még debreceni női és már a veszprémi Éles-féle csapat), műkorcsolya Eb-k és vb-k (nagymamámmal alig vártuk).

Világbajnoki bronzérem

Ér-sport    2017. május 2. kedd 
 1 473

Kiss Attila a natúr erős emberek versenyének dobogóján

A csokalyi Kiss Attila a harmadik helyen végzett a natúr erős emberek márciusi végi világbajnokságán. Az aktív sportolást két éve folytató fiatalember életében kimagasló sikernek számító megmérettetés egy sikeres pályafutás kezdetét vetíti elő.