Új európai és országos érmekkel gazdagodott a Phoenix Sportegyesület gyűjteménye. Nagyszerű eredményekkel lendültek neki a 2012-es versenyszezonnak a székelyhídi Phoenix Sportegyesület ifjú karatésai. Az első versenyükön, a februárban Aradon, öt ország részvételével megrendezett Európa-kupán öt versenyzőnk a döntőig menetelt és ott két bronz-, valamint egy ezüstéremmel gazdagította a csapat éremtáblázatát.

Később, Bukarestben, az országos bajnokságon a romániai válogatottba való bekerülés volt a tét. Ez az első öt helyen végző hét sportolónknak sikerült is, köztük Flóra Fruzsina és Guba József ezüstérmet érdemelt ki. Rajtuk kívül az országos 4. helyen végzett Bokor Boldizsár, Deák Gergő és Flóra Beatrix, valamint Kriszte Hunor és Tóth-Gardó Sarolta (5. hely).
Az igazi örömünnep viszont csak ezután következett. A Romániai Harcművészeti Szövetség által minden évben meghirdetett országos ranglistán, SKDUN sotokan karate kategóriában a 2011-es évben a phoenixesek közül három sportolót a legjobb tíz közé választottak. A top 10-es listára Guba József (2. hely), Flóra Fruzsina (8.) és Bokor Boldizsár (9.) került fel.
Ki gondolta volna még néhány éve, hogy egy kis település kitartó gyermekei Európa és a világ színe előtt is meg tudják állni a helyüket? Talán csak a lelkes szülők valamint néhány önzetlen sportbarát remélte titkon – időt s pénzt nem kímélve – a nemzetközi sikereket. Ez úton is köszönet és hála illeti a csapat mindenkori támogatóit (szülőket, szponzorokat, valamint a székelyhídi önkormányzatot).
G. J.