Bronzérmet nyert a Phoenix sportolója a karate-világbajnokságon

Kokovai Csongor (képünkön) bronzéremmel gazdagította trófeáinak tömkelegét a vajdasági Szabadkán megrendezett shotokan-világbajnokságon, mely az idei versenyszezon végét jelentette. A világversenyre Guba József edző vezetésével utazó csapat másik két tagja, Flóra Fruzsina és Kriszte Hunor szintén figyelemre méltó helyezést vívtak ki maguknak. Így a Phoenix sportegyesület karatésai újra bebizonyították, hogy a kellő kitartás és akarat meghozza a gyümölcsét. Az október második hétvégéjén zajlott bajnokságon 36 ország több mint 1300 versenyzője harcolt különböző kategóriákban, kor- és súlycsoportokban a legfényesebb érmekért.

Guba József edzőtől megtudtuk, hogy Csonginak valószínűleg ez volt az utolsó versenye a Phoenixben, hisz az idei évtől tanulmányainak folytatása Debrecenhez köti, így nehezen tudná megoldani az itthoni rendszeres edzést. Csongi az elmúlt évek legeredményesebb székelyhídi sportolója, romániai, nemzetközi, Európa- és világbajnoki érmek, oklevelek bizonyítják tehetségét, kitartását, sikerességét.

Kokovai Csongor, Flóra Fruzsina, Kriszte HUnor és Guba József edző

Guba József sikeresnek könyveli el az idei világbajnokságon való részvételt, ám fájó szívvel engedi el az általa kinevelt sportolókat, akik más országban, más városban folytatandó tanulmányaik miatt nem tudják tovább öregbíteni Székelyhíd hírnevét.

Szerencsére van utánpótlás, akarat és egy kiváló edző, aki folytatja a munkát egy fiatalabb generáció kinevelésével, akik a jövőbeni versenyeken való részvételekkel remélhetőleg ugyanolyan tapasztalatokra, sikerekre tehetnek majd szert, mint ahogy városunk bajnoka, Kokovai Csongor tette.


Írta: Fekete Katalin