Jótékonysági edzőtáborban edzhettek együtt kicsik és nagyok február 9–11. között Budapesten. Az eseményt közösen szervezte a magyarországi BRSE Keikan Dojo és az NKE Sportegyesület tonfacsoportja. A Székelyhídi Phoenix Sportegyesület jelenlétével erősítette a harci szellemet az ottani sportolókban, a shotokan karatét képviselte sok más stílus mellett. A résztvevők betekinthettek a brazil zsiu-zsicuba (jiu-jitsu) Szentes János shihan (mestertanító, 5 dan) segítségével, a thai ökölvívásba Ács Dániel edző rendezésével. Az 5 danos Hankovszki Csaba shihan és Veres Csaba a kjokusin (kyokushin) karatét képviselték, míg a 3 danos székelyhídi Guba József sensei (mester) a shotokan karatét ismertette meg a lelkes sportolókkal. Emellett Erdős Ágnes erőnléti edzéssel tesztelte a jelen lévők kondícióját és Németh Pál 5 danos shihan hiko ryu-bemutatót és edzést tartott.

Hogy jobban átlássák kedves olvasóink, hogy miről is szól egy ilyen edzőtábor: edzés, edzés, edzés, ebben a sorrendben, némi edzéssel megspékelve. De komolyra fordítva a szót, a sportolók hasznos önvédelmi technikákat tanultak, tanácsokat kaphattak a tapasztaltabb edzőktől, ismerkedhettek, illetve az izzasztó edzések dacára, bár fáradtan, de együtt nevethettek és játszhattak szabadidejükben.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfaszakosztályának vezetője, Veres Csaba, illetve a székelyhídi Phoenix vezetője, Guba József között már régóta él az ismeretség, de csak hat éve vesznek részt közös edzőtáborokban. Már két alkalommal rendezték meg Székelyhídon is az edzőtábort, míg Budapestre már több éve járnak a phoenixesek a Tonfa és Harcművészeti edzőtáborokba.

Mint résztvevő, számomra örömöt okozott látni a hatéves gyerekeket együtt társasjátékozni a 25 évesekkel, edzések között fogócskázni és bújócskázni fiúkkal, lányokkal, kicsikkel s nagyokkal, hangosan nevetve egymás viccein és sztorijain, mint egy nagy család. Mert egy ilyen tábor nemcsak az edzésekről szól, hanem a csapatmunkáról, a barátkozásról és olyan emlékekről, amikre egész életünkben mosolyogva tekintünk vissza.


Írta: Bensicz Ádám