A székelyhídi katolikus egyházközség és a Mária Rádió hallgatói a Szűz Mária-ünnepen Bakos Gábor atya prédikációját hallgathatták meg. Ozsváth József helyi plébános örömmel üdvözölte a paptestvéreket és a híveket.

A kisjenői származású fiatal pap primíciás (első) miséje remek indulásnak bizonyult, a Szent Lukács könyvéből választott evangélium elhangzása után a búcsú ünneplői tartalmas és szívhez szóló magyarázatban részesültek.
Gábor atya a prédikációban újból tudatosította a jelenlévőkben azt, hogy kicsoda is nekünk Szűz Mária? Mindenekelőtt egy kiválasztott, aki ,,Igen”-t mondott az angyalnak, aki megjósolta neki Jézus születését. Tudta, hogy szükségünk van Isten megbocsátására, és válasza révén megváltást hozott a világnak a bűntől és a haláltól. A székelyhídi egyházközség patrónusaként alázatossága, élete példát mutat a hitelesség és hűség útjának követői számára.

Kiléte azonban ennél jóval többet takar, mert elsősorban édesanya, a mi égi édesanyánk, akihez bátran fordulhatunk, ha az élet megpróbáltatásaival küzdünk vagy az adományainak örvendünk. Mária áll a legközelebb a Szentháromsághoz, és általa juthatunk el Jézushoz, ő mutatja meg nekünk a szeretethez vezető utat.

Az ünnepi misén megteltek a templom padsorai

Székelyhíd ily módon kétszeresen is szerencsésnek tarthatta magát ezen a vasárnapon, hiszen először hallhatta oltár mögül az atya szavait, a szentmise végén pedig primíciás áldásban is részesült.


Írta: Szamos Mariann