Készül az új polgármesteri hivatal tervrajza, amely a monospetri Varkus-féle porta területén kap helyet. A mai kor követelményeinek megfelelő korszerű hivatal építését tervezik.

Ha Vedresábrány község lakosai úgy döntenek, akkor új neve és új központja lesz a községnek. Ha ez megvalósul, akkor ezt követően új székhelye lesz a polgármesteri hivatalnak is. Az elöl­járóságnak új épületet akarnak készíteni Monospetriben. Remélik, hogy a polgármesteri hivatal új székhelyének a kivitelezésére is sikerül pályázatot nyerniük – közölte Barcui Barna polgármester. Az elöljáró kifejtette, hogy a nyár folyamán szeretnék megtartani a népszavazást a hivatal átköltöztetéséről Vedresábrányból Monospetribe, amely a reményeik szerint sikeres lesz.

A polgármesteri hivatal elköltöztetését Vedresábrány­ból az indokolja, hogy Monospetri nagyobb település, mint a jelenlegi községközpont, jobban elérhető a többi négy helység lakosai számára is, ezért sok időt nyerhetnek például az ügyintézés során. Ez nem egy új kezdeményezés, már 2008-ban is meg akarták valósítani, de akkor a helyi tanácsi határozatot megtámadták a közigazgatási bíróságon. Végül megnyerték a pert, így érvényes maradt a tanács határozata.


Írta: Ér hangja