Újra falunapot tartottak tíz év elteltével Éradonyban augusztus utolsó hétvégéjén. A helyi kultúrház udvara megtelt szórakozni és kikapcsolódni vágyó emberekkel. A kétnapos eseményt felhők sem árnyékolták be, remek programokkal készültek egész hétvégére a szervezők. A programsorozat itt is focibajnoksággal kezdődött, Kovács Krisztián, Kovács Roland és Lukács Sándor szervezésében. Az első helyezésért járó kupát Éradony tudhatta magáénak.

A piros-fehér ruhás hívogatás ezúttal sem maradhatott el a falu lakóinak nagy örömére. Nótázás közben pogácsa és pálinka kínálgatásával hívták meg a fiatalok a falu apraját-nagyját a falunapi mulatozásra.

Kerezsi Attila, a település alpolgármestere elmondta, hogy a világjárvány időszakán kívül az elmúlt tíz évben családi napokat szerveztek, de most a helyhatóság jóvoltából sikerült újra egy falunapot is rendezni.

A finom ételek és hideg italok mellett egész nap sokszínű programok várták a résztvevőket a támogatóknak köszönhetően. A szombati megnyitó után a Tini Dance Center perdült táncra, majd a színpadon őket követte a Nagyvárad környéki fiatalokból álló Vadász rockzenekar, illetve a sztárvendég, a sepsiszentgyörgyi Insect paródia-zenekar koncertje. A koncertek után DJ Bara jóvoltából retródiszkó várta a bulizni vágyókat.

Másnap a katolikus templomban ünnepi szentmisére várták a híveket. Ezzel párhuzamosan a felállított gumivárak is készen álltak arra, hogy a gyerekek meghódítsák őket. A díszebéd után délután a monospetri Bábota Néptáncsoport lépett színpadra, majd hazai és magyarországi zenei előadók koncertjei következtek. Elsőként az érmelléki Dreamers együttes, majd a magyarországi Márió a harmonikás, végül a Desperado feat. Réka koncertjén szórakozhattunk. Este az égbolt is színes fényekbe öltözött a tűzijáték során, melyet kicsik és nagyok egyaránt csodálattal figyeltek.


Írta: Szyártó József