IV. Adventi Érmelléki Fonó: az év ünnepe számunkra

Számos, őseinktől fennmaradt foglalkozás mikéntjébe tekinthetnek be december 7-én, szombaton, 9–15 óra között a múzeum épületébe érkezők. A negyedik éve megszervezett Adventi Érmelléki Fonó, ez az egynapos, régmúltra visszatekintő alkalom ünnepi hangulatot teremt a város központjában. Az idei esemény az Ér Hangja Egyesület Erasmus Plus stratégiai partnerségi projektjének a keretében jön létre és a kulturális örökség és sokszínűség népszerűsítéséről fog szólni.

A fonó ideje alatt a környékbeli mesteremberek olyan tevékenységekkel várják majd az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket, melyek kézügyességet és kreativitást igényelnek. Lehetőség nyílik kipróbálni a fafaragást, gyertyaöntést, papírmerítést, nemezelést, illetve az agyagozást is. Mindezek mellett lesznek még olyan asztalok, ahol szőnyegszövéssel, hímzéssel, horgolással, bútorfestéssel, mézeskalács-díszítéssel és csuhézással is lehet majd foglalatoskodni.

A jókedvet nemcsak a foglalkozások és teázgatás, hanem a díszek, ünnepi dallamok és gyerekzsivaj fogja megteremteni a mézeskalács illatával betöltött termekben. A nap folyamán olyan foglalkozás is zajlik majd, a többivel párhuzamosan a múzeumban, amely nemcsak az egyéni vagy közösségi fejlődést segíti, de közhasznú is: csigatésztasodrás, amelynek eredményét a szervezők egy közösségnek elajándékozzák. Szeretettel várunk és hívunk minden kedves érdeklődőt eseményünkre, mely számunkra az év ünnepe lesz!


Írta: Vigh Viktória