Rejtő Jenő Az admirális című bohózatát láthattuk az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport előadásában a hegyközszentmiklósi kultúrotthonban február 13-án, szombat este. Igaz, csak félig telhetett meg a kultúrház, hiszen kevés néző vehetett részt az előadáson a járványhelyzet okozta korlátozások miatt – betartva a szabályokat, üres székek és kézfertőtlenítés –, de aki eljött, jól érezte magát.

Az admirális egy eljegyzés történetét mutatja be, ahova Olga kisasszony, maga a menyasszony, meghívja a tengernagynak hitt édesapját, akiről talált egy fényképet – persze kiderült, hogy színész. A történetben Olga édesanyja ráveszi a férfit, játssza el az admirális szerepét, illetve közben megjelenik a főtiszt felesége is.

A Móka színjátszó csoport szívesen játszik vígjátékot, drámát, kabarét, de zenés műfajt is. A társulat alapító-rendezője, Szabó János, a társulatról és a darabról folyó beszélgetés során elmondta, hogy az előadással három hónapig készültek, illetve a bemutató tavaly szeptemberben volt, amikor enyhültek a korlátozások – ezt sikerült felújítani januárban. Ezt az átdolgozott változatot láthatta most a közönség. Fellépő szereplők: Bárónő – Felvinczi Dolly, Grófnő – Boros Emőke Blanka, Olga – Keresztesi Judit, Bozsik – Musteán Sándor, Dr. Szép – Varga István,  Ferenc – Gyenge Attila, Kapitány – Kecskés Zoltán, Irma – Vaida Júlia, Kamarás Kristóf – Szabó János.

Már húsz éve van együtt a csoport, amelyet tavaly májusban ünnepeltek volna egy gálával. Bár nemcsak a gála, de több egyéb program is elmaradt, mint például a szilveszteri kabaré is, hálásak lehetünk, hogy azóta újra lehetőség adódott megörvendeztetni a közönséget.


Írta: Béres Angéla