Festeni jó – tehetségprogram Székelyhídon címmel készül lebonyolítani képzőművészeti rendezvénysorozatot az Ér Hangja Egyesület 2021 első felében. A projekt célja városunk és a környék azon VII-XII. osztályos fiataljainak a felkarolása, akik tehetségeknek vagy tehetségreményeknek tekinthetők a festőművészet terén, illetve a kiválasztott résztvevők tehetséggondozása egy komplex 60 órás program és egy háromnapos tábor keretében. A projekt arra irányul, hogy lehetővé tegye a tehetségek festőművészeti ismereteinek bővítését, a képi kifejezés különféle módjainak megismerését, kreativitásuk és önkifejezésük, önismeretük, esztétikai érzékenységük, igényességük és ízlésük fejlesztését.

„A programsorozat által szeretnénk, ha a résztvevők önállóan tudnának minőségi festőművészeti alkotásokat létrehozni, és arra törekszünk, hogy a fiatalok számára megalapozzuk a művészi igényű szakmai munkát, felkészítve őket arra, hogy akár ezen a professzionális úton induljanak el” – nyilatkozta Aszalós Tímea, a szervező egyesület elnöke.

A Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli minisztere Nemzeti Tehetség Programja révén megvalósuló projekt két-három órás heti foglalkozásokat foglal magába. A műhelymunkák ötvözik a gyakorlatot az elmélettel, így azok nem válnak majd unalmassá a tehetségremények számára. A projekttevékenységek elkezdése és megvalósulása a járványhelyzet alakulásától függ.

A projektre VII-XII. osztályos fiatalok jelentkezését várják február 5-ig, e-mailben az erhangja1@gmail.com címen vagy telefonon a 0755 481 491 számon.


Írta: Antal Noémi