Adományokkal érkeztek a székelyhídi Gyermek Jézus Otthonba Bihar községből, a körzeti RMDSZ képviseletében Szilágyi Zoltán polgármester és a nőszervezet lelkes tagjai hamvazószerdán.

„Légy te is a gyermekotthon lakóinak húsvéti nyuszija” – hangzott a gyűjtést szervezők mottója, és a felhívás ezúttal is sikeresnek bizonyult. Legutóbb karácsonykor lepték meg ajándékokkal Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevelt gyermekeit. Az online felületen meghirdetett gyűjtési akcióra a községből, Hegyközkovácsiból és Nagyváradról érkeztek felajánlások. A nagylelkű adományozók tartós élelmiszerek mellett – liszt, cukor, olaj, száraztészta, konzervek, befőttek – rengeteg gyümölcsöt, édességcsomagot és játékokat ajánlottak fel. A Bihari Református Egyházközség Nőszövetsége külön hozzájárult a gyűjtéshez. Az összegyűlt adományok egy részét a református egyház által fenntartott élesdi Kajántó Mária Ifjúsági Otthonhoz juttatták el.

A székelyhídi gyerekek nagy örömmel fogadták a csomagokat és segítettek kipakolni azokat a polgármester autójából, szép rendben megteltek az éléskamra polcai. Csaba testvér gyermekei illendően megköszönték a rengeteg ajándékot, majd Tóth Andrea házvezető és Galamb Zsuzsanna nevelő óvó tekintetétől kísérve locsolóverseket szavaltak. A megszokottnál kicsit előbb, de nem maradt el a hagyományos húsvéti locsolkodás sem, és nyuszi hozta édességcsomag még a lányoknak is jutott.

Az ilyen jellegű kezdeménye­ze­́seket mindig széles körű érdeklődés övezi, hiszen jót tenni jó, vallják a szervezők. Nagy Pető Réka, a Bihar községi RMDSZ nőszervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy a húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, ezért kitüntetett figyelmet fordítottak erre az alkalomra.


Írta: Ruparcsics Judit Csilla