Ady Endrére emlékeztek születésének 139. évfordulóján Székelyhídon november 22-én, kedden a Nedeczky-ház falán elhelyezett emléktáblánál. A házban, amelyen az emléktábla áll többször megfordult az Érmellék poétája, az ottlakók azt is tudják, hogy melyik szobában szállásolták el egykoron a költőt.

A jelenlévőket Fekete Katalin kulturális igazgató üdvözölte, majd Béres Csaba polgármester tartott ünnepi beszédet. Ezt a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjainak szavalata követte, majd Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő szólt az egybegyűltekhez. Beszédében a fiatalokat arra lelkesítette, hogy a költőhöz hasonlóan merjenek nagyokat álmodni, mert nem az a fontos, hogy milyen kis faluból indulnak útra, hanem az, hogy fussanak be a nagy „Óceánba”, alkossanak maradandót.

Ady egy kis nép fiaként meghódította a nagyvilágot, verseit negyven nyelvre fordították le – hangzottak a képviselő fiatalokhoz intézett szavai. Ugyanakkor bejelentette, hogy Béres Csaba ígérete szerint, a Nedeczky családdal egyeztetve, nemsokára felújítják az emléktáblát. A megemlékezést a Búzavirág Népdalkör éneke színesítette. Fellépésük után újra a líceum diákjai szavaltak.

Az emlékezés koszorúit Béres Csaba polgármester, Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ székelyhídi szervezete nevében Kővári Gyöngyi elnök, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum képviseletében Kozma Sándor igazgatóhelyettes és Holczman Ilona tanárnő, szintén az iskola részéről a Mackóvár lakói kabalanevű III. osztályos kisdiákok képviseletében pedig Futó Ágota és Hegyessy Zsombor helyezte el.
A megemlékezés a Himnusz eléneklésével zárult. Ezúton is köszönjük a több mint 150 emlékezőnek, hogy jelenlétével emelte az esemény színvonalát.