Kürtőskalács, forralt bor, fahéj- és narancsillat a városközpontban

Ünnepi díszbe öltözött Székelyhíd városa az év legszentebb ünnepére, a Karácsonyra. A Pro Székelyhíd Egyesület, az RMDSZ helyi szervezete és annak nőszervezete, valamint a város önkormányzatának közös szervezésében december 16–23. között ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Karácsonyi vásárt.

A múzeum előtti téren felállított nagyszínpadon délutánonként iskolások és óvodások ünnepi előadásai, a nagylétai betlehemesek műsora, a helyi kultúrcsoportok – a Tini Dance Center Táncstúdió, Control Dance Group és Enemy Dance – táncosainak produkciói, a helyi kórusok bemutatkozása, a Debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely előadása, a jankafalvi ének- és furulyacsoport ünnepi összeállítása, Bihar megyei néptánccsoportok gálaműsora várta a vásárba kilátogatókat.
Ünnepélyes keretek között köszöntötték az ötven éve Székelyhídon házasodottakat, s ekkor díjazták a 2015-ben kiemelkedő eredményt elért sportolóinkat is. Találkoztak a körzeti nőszervezetek, a Stihl Timbersports favágó-, a Phoenix Sportegyesület íjász-, a Székelyhídi Törekvés csapata pedig labdajáték-bemutatót tartott. Angyal Olívia Karácsonyi titkok című képzőművészeti kiállítása és az ez évben meghirdetett városi fotópályázat díjkiosztása is színesítette a rendezvényt.

December 19-én Székelyhíd központjában első alkalommal szervezték meg az érmelléki és Bihar megyei gazdanapi kiállítást és termékvásárt. Ez a programpont a gazdák összefogása, tájékoztatása, tapasztalatcseréje mellett jótékonysági célokat is maga elé tűzött, illetve termékkiállítással és -vásárral várta a kilátogatókat.
Az ötödik Karácsonyi vásár esti forgatagainak közönségét koncertek szórakoztatták, a hét folyamán fellépett a Buliszerviz, Tivadar József, a Coolio band, Molnár Júlia színművésznő és a Sanzon együttes, végül 23-án este a népszerű Kerozin zenekar koncertezett.

Volt indián zene, családi baba-mama melegedő, és a gyermekek nagy örömére a jó öreg Mikulás is ellátogatott a rendezvényre.

A faházikókból vállalkozók kínálják portékáikat, ajándék- és kézműves tárgyak gazdag választéka várta a vásári közönséget. Volt kürtőskalács, forralt bor és meleg tea, fahéj- és narancsillat, szívet-lelket melengető karácsonyi hangulat.

Részletes beszámolóval januári lapszámunkban jelentkezünk.


Írta: Fekete Katalin