Eddig több mint hatvanan jelentkeztek önkéntesnek a városi önkormányzatnál az Őrszem névre keresztelendő önkéntes polgárőr-egyesületbe, de továbbra is várják a jelentkezőket – mondta el lapunknak Béres Csaba polgármester.
Az egyesület jelenleg a bejegyzés fázisában van, de amint konkrét információk lesznek ügyükben, a médián keresztül mindenkit értesítenek majd a fejleményekről, ígérte a városvezető.
A Baczoni Izoldával történt tragikus esemény volt az utolsó csepp abban a pohárban, amely a közbiztonság hiányosságaiból fakadó gondok miatt kezdtek betelni. Városunk polgármestere  elérkezettnek látta a pillanatot, hogy megerősítse az amúgy több sebből vérző székelyhídi közbiztonságot, még ha a törvényi keretek nem is egyértelműek e kérdésben. A nyár végi, őszeleji időszakban előforduló termény- és gyümölcslopások miatt ez az időszak kiemelt figyelmet érdemel, tehát nem is lehetett volna jobban időzíteni az önkéntes polgárőr-egyesület megszervezését!
Már egy hónapja felfigyeltek a helyi lakosok arra, hogy egy járőrautó köröz városunkban és a környező falvakban. Nos, ahogy a polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat létesítményeit őrző kft. munkatársai, egy-egy önkéntessel kiegészülve elsősorban prevenciós, megelőző szolgálatot teljesítenek – ilyen módon segítve a rendőrség munkáját. A szőlőhegyen is őrök vigyázzák a termést (lásd induló írásunkat), ahová szintén eljut a járőrautó, napjában többször is.

 
Ér hangja