Nyilvánosan elfenekelték a bográcsosverseny győztesét

„Családi nappá” keresztelte a nyár közepi, egynapos helyi fesztivált Érolaszi lakossága az eddigi falunapokat. Nem változtattak a rendezvény jellegén, hanem sikeresen egyesítették a felnőtt- és gyerekprogramokat.
Délelőtt Futó Ferencz református lelkész egy, az érolaszi iskolaudvaron tartott áhítattal adta meg, úgymond, az alaphangot, aztán a gyerekeknek arcfestéssel, ügyességi vetélkedőkkel és színvonalas fellépésekkel tarkított programmal készültek, Nagy Melánia tanítónő, Karancsi Kinga pedagógus és Incze Mónika óvónő koreográfiája, felügyelete mellett, amely elnyerte a szép számú közönség tetszését.
A főzőversenyre tíz csapat nevezett, ahol a halászlétől a velős pacalon át a hagyományos bográcsosig, mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelő, finom ételt. A Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere vezette zsűri végül Siska Antal négyféle szarvas-, vaddisznó-, marha- és sertéshúsból készült bográcsgulyását ítélte a legfinomabbnak. A szervezők egyezsége szerint fakanállal nyilvánosan elfenekelték a győztest, mert ő is részese volt a lelkes önkénteseknek, akik nem titkoltan jövőre is megrendeznék a jó hangulatú eseményt – kérdés, hogy ez reklám volt-e vagy poén?
Az estét közös, jó hangulatú nótázás zárta.
A székelyhídi Ér Tvben beszámolót láthattak az eseményről – amely kedd és péntek este nyolc órától látható a város vonzáskörzetében.
szcs