Megkezdte tavaszi falugyűlés-sorozatát Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere, aki eddig Hegyközszentmiklóson, Csokalyon, Érolasziban és Nagykágyán több mint száz helyi lakossal találkozott. A falvak vezetőivel közösen rendezett fórumokon a felmerülő problémák megoldásához operatívan állt hozzá a városvezető: a gyűlésekről jegyzőkönyv, videó anyag és az esetek sürgősségi sorrendjét szem előtt tartó feladatlista is készült.

Jellemzően a víz- és csatornahálózat állapotával, a közvilágítással és a gyalogátkelő helyekkel kapcsolatos kérdések szerepeltek a teendők élén, ezek mellett az útburkolatok, járdák kivitelezését, a vízelvezető árkok takarítását és buszmegállók létesítését említették a felszólalók. A közbiztonság helyzete, a földtulajdonok tisztázása és a közbirtokossággal kapcsolatos gondok rendezése is szerepel a fontos teendők listáján. Béres Csaba beszédeibõl az egyházaknak nyújtandó és a helyieknek szánt önkormányzati támogatásról szóló bejelentések aratták a legnagyobb tetszést az amúgy higgadt, kulturált hangnemben zajló gyűléseken.
Az elkövetkezendő hetekben Érköbölkúton és Székelyhídon több helyszínen folytatódik a falugyűlés-sorozat, melyekről plakátokon és szórólapokon értesítik a lakosságot.

 
szcs