Jó hangulatú ünnepség Kelemen Hunor kulturális miniszterrel
Január 23-án, szombaton rendezték meg a II. Érmelléki farsangi bált Székelyhídon a múzeum épületében.
A rendezvényt Béres Csaba polgármester úr nyitotta meg, aki elmondta: „A kezdetekkor sokan még nem hittek abban, hogy itt Székelyhídon, az Érmellék szívében egy ilyen színvonalas rendezvényre vagyunk képesek. Ma már valósággá vált, itt vagyunk másodízben is, mely bizonyítéka annak, hogy mindent meg lehet valósítani, csak kellőképpen akarni kell.” Az est fővédnöke, Kelemen Hunor, Románia kulturális minisztere is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében hangsúlyozta magyar kulturális értékeink megőrzésének fontosságát, identitástudatunk megmaradását.

 

 

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője köszöntésében Isten áldását kérte és kellemes időtöltést kívánt minden résztvevőnek. Barabás János, a Magyar Köztársaság kolozsvári konzulja örömét fejezte ki, hogy a tavalyi első bál után immár hagyománnyá vált Székelyhídon ez a rendezvény.

 

 

A hivatalos megnyitót követően az est házigazdája, Meleg Vilmos színművész mutatta be a fellépő kulturális csoportokat, előadókat. A II. Érmelléki farsangi bál nyitótáncát (standard és latintáncok) a Quasar sporttáncklub sikeres versenytáncos párosa, Ianc Sebastian és Szilágyi Cynthia mutatta be. A tánctéren őket követték székelyhídi Tini Dance Center táncosai, a B 612 és a Kölyök Dance csapatai, akik a már tőlük megszokott profizmussal kápráztatták el az Érmellékről érkezett bálozó sokaságot. A táncok után a  humor vette át a főszerepet, az Open Stage (Székelylend) humorista duó poénjai próbára tették mindenki rekeszizmát. A bál hivatalos nyitótáncát Pető Csilla képviselőasszony és Ianc Sebastian, valamint Béres Csaba polgármester és Szilágyi Cynthia táncolta.

 

 

Különleges élményt nyújtott Péter Csilla temesvári művésznő, aki operettrészleteket adott elő Pallagi Ildikó zenetanár kíséretével, majd pedig Fodor Sándor zenésszel duettet énekelve. Az est folyamán fellépett Baga Erzsébet fagottművész, valamint a Control Dance tánccsoport is. Produkcióikat vastapssal jutalmazta a báli sokaság, akik a táncteret birtokukba véve hajnalig ropták a táncot. A II. Érmelléki Farsangi bál bálkirálynője címet Galajda Mária nyerte el, aki a tavalyi győztestől, Zatykó Máriától vehette át a vándorkoronát.
A bálon jótékony célú aukcióra és tombolasorsolásra  is sor került. Az árverezésen székelyhídi képzőművészek által felajánlott alkotásokra lehetett licitálni. Az ebből befolyt összeget – 2740 lejt és 50 eurót – a tombolán összegyült összeggel együtt (2400 lej és 10 euró), tehát összesen 5140 lejt és 60 eurót a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett székelyhídi csoportnak ajánlották fel a szervezők. A II. Érmelléki farsangi bál jó hangulatához a fellépő csoportok előadásain kívül természetesen hozzájárultak a felszolgált finom ételek  és nem feledkezhetünk meg a méltán híres érmelléki borokról sem, melyek kellő mértékben fokozták a résztvevők hangulatát.

 

 

Ér hangja