Rövid évnyitóval kezdődött az új tanév Hegyközszentmiklóson szeptember 15-én, hétfőn reggel 9 órakor a kultúrotthonban. Kicsik és nagyok együtt várták az iskolakezdést. Szorongó előkészítősök, elsősök, akiket elkísért édesanyjuk, izgalommal és csillogó szemmel indultak el az „alma máter” kapuja felé: „Vajon milyen lesz az iskola?”, „Mit csinálunk az iskolában?”

Az igazgató úr, Mocsár László elmondta, hogy a vakáció ideje alatt naponta bejárt dolgozni az üres iskolába és nagyon örül, hogy ismét gyerekzsivajtól ismét lesz hangos iskolánk. Mint kiahngsúlyozta, az idei tanév megint előrelépést jelent iskolánk számára, különálló intézményként megállunk a kihívások előtt és folyamatosan fejlődik iskolánk, igyekszünk mindent megtenni, hogy gyermekeink érezzék értük vagyunk, mellettük állunk a tanulásban és együtt örülünk sikereiknek.

CAM02351

Köszöntötte továbbá az igazgató a pedagógusokat, diákokat, szülőket egyaránt, külön kiemelte az óvodába induló csemetéket, az előkészítő és negyedik osztályba indulókat, mert ez számukra egy nagy  váltás az életben, fordulópont előtt állnak mindannyian. Ezek után mindenki bevonult saját tantermébe, ahol a tanítók, osztályfőnökök kiosztották a tankönyveket és rövid szülőértekezletet tartottak a kedves szülőknek, megbeszélték a kezdésnél felmerülő problémákat, megosztották észrevételeiket gondolataikat.

 

Béres Angéla