Hosszú évek után végre városunkban is alakulgatni látszik egy öregfiúk labdarúgócsapat. Az idei szezonban először a Létavértesi Városi Teremlabdarúgó-bajnokságról egy ötödik hellyel jöttek haza a szeniorok, de emellett még előbb tavaly Debrecenben, majd nemrég Hajdúnánáson vettek részt egy hat-, illetve nyolc csapatos tornán.

Április elején a csapat fennállásának legszínvonalasabb villámbajnokságán vehetett részt ugyancsak Létavértesen. Papp Zoltánnak, a városi önkormányzat képviselőjének és Árva Barnának, a Létavértes SC ’97 elnökének kezdeményezésére négy csapat, a Debreceni VSC, a Nyíregyházi Spartacus, a Létavértes SC ’97 és a Székelyhídi Törekvés tagjai mérték össze erejüket, húszperces mérkőzéseken a városi sportcsarnokban.

A két nagy csapat, a Loki és a Szpari egykori NB 1-es játékosokat is felvonultatott, nem volt nagy meglepetés csapataik első és második helye. Annál kellemesebb meglepetést okoztak viszont a Törekvés játékosai. A sorsolás szeszélyének köszönhetően, a házigazdákkal kezdtek a székelyhídiak, és nyertek nagyon simán 2-0-ára.
Majd következett az a Debrecen, ahol pályára lépett a focibarátok körében két jól csengő név is, a kétszeres magyar válogatott Plókai Mihály és az Ukrajnát és Ciprust is megjárt Nagy Zsolt. Az elején jól tartották magukat fiaink, de a gyors debreceni kontrákat sajnos nem tudták levédekezni, megérdemelt 4-0-ás Loki-siker lett a vége. Csapatunk és a nap utolsó mérkőzésén, az a Nyíregyháza következett, aki simán nyert a debreceniek és a létavértesiek ellen is. A mieink akár egy vereséggel is a harmadik helyen zártak volna, de nemcsak, hogy nem kaptak ki, hanem 4-1-es győzelmükkel az első helyet is elvették a Spartacustól.

A sportcsarnokból a focipálya melletti öltözőkomplexumba vonultak a csapatok, a díjkiosztással egybekötött ebédre. Az egész napos profi szervezést és lebonyolítást megkoronázta a nagyon finomra főzött vaddisznópörkölt és a négy ízben kínált első osztályú pálinka is. Nagy pozitívuma volt az egész napnak, hogy rendkívül sportszerűek voltak a csapatok, egy szerencsétlen mozdulat kivételével (a hazaiak egyik játékosának tapadt le a lába és megrándult az Achilles-ina) senki sem sérült meg, sőt szabadrúgás is alig akadt.

Egy négycsapatos tornán hat ponttal a harmadik helyen végezni több mint bosszantó, de egy DVSC és Nyíregyháza mögött pontban holtversenyben, csak a rosszabb gólaránynak köszönhetően bronzérmesnek lenni már több mint dicséretes. A létavértesiek igazán vendégszeretők voltak, három vereséggel végeztek a negyedik helyen. Csapatuknak és a szervezőknek ezúton is megköszönik a meghívást a Törekvés tagjai: Boda Mihály, Csorba Géza, Juhász György, Kaszonyi György, Marius Miclăuş, Marcel Madar, Molnár Tibor, Nagy Botond, Tatai Csaba.

öregfiúk Székelyhíd


Írta: Juhász György