Az érköbölkúti családi nap előestéjét a szüreti mulatságra hívogató fiatalok tánca nyitotta meg. A táncosoknak új népviseleti ruhákat varrattak erre a különleges alkalomra tíz támogató közreműködésével.

A szeptember 1-jei családi nap a vasárnap délelőtti ünnepi istentisztelettel vette kezdetét, melyen Dienes Sándor érköbölkúti születésű lelkipásztor hirdette az igét. Az istentisztelet keretében a gyülekezet az érszőllősi Dicsér együttes egyházzenei koncertjét hallgathatta meg. A délutáni programsorozat a sportpályán folytatódott¸ ahol a házasok és nőtlenek közötti focibajnokságon az idén az utóbbiak kerültek ki győztesen. Ezt követte a Szélvész ügyességi és gyorsasági robikapafutam, amelyen Oláh Milán szerezte meg az első helyet, Kaszonyi Ákos lett a második és szorosan a nyomában, egy robikapányival lemaradva Kis Gábor nyerte a harmadik díjat.

A verseny különdíját Szilágyi Péternek ítélte a közönség a legszebb robikapáért. A programok a falu központjában folytatódtak. A színpadi programokat a helyi vezetők köszöntője nyitotta meg. Ezt követően a székelyhídi Zajgó néptánccsoport előadásai szórakoztatták a közösséget, őket követte a helybéli kisiskolások műsora és a szüreti bálosok tánca. Az est egyik sztárja a helyi születésű Molnár Júlia színművésznő volt. A folytatásban az érköbölkúti Darabont Attila és kislánya előadásában közkedvelt sláger feldolgozásokat hallgathatott meg a zene iránt érdeklődő közönség. Eközben az est másik sztárvendége is megérkezett Krisz Rudolf popénekes személyében. Koncertje után az ünnepséget tűzijáték zárta.

A helyi Korona Egyesület és tagjai által szervezett sikeres családi nap a megyei és a helyi tanács hozzájárulásával, valamint a közösség anyagi támogatásának és összefogásának köszönhetően jöhetett létre.


Írta: Dormány Andrea, Gődér Mónika