Jól szerepelt a Székelyhídi Phoenix Sportegyesület négy utánpótlás korosztálybeli versenyzője Egerben, az SKDUN shotokan karate világszövetség által október 6-án megrendezett 25. Funakoshi Gichin Világbajnokságon. Ugyanezen a hétvégén zajlottak a világkupa eseményei is. A rendezvényre 26 ország mintegy ezer versenyzője nevezett.

Nagyon erős felkészülés után Guba József edző tanítványai a szokásos bizakodással vágtak neki az újabb megmérettetésnek. Időrendi sorrendben pénteken a Világkupa versenyeivel kezdődtek a versenyek, ahol Kovács Karola Boróka lány mini kadét kumitéban (küzdelem) egy nagyon értékes hatodik helyezéssel vetette észre magát. Balogh József pedig fiú kadét kumitéban pedig meg sem állt a dobogóig, bronzéremmel a nyakában integetett boldogan a fotósok felé.
Szombattól kezdődtek a világbajnokság küzdelmei, ahol ismét két székelyhídi fiatalért szoríthattunk. Tóth Gardó Saroltának sajnos nagyon erős ág jutott, helyezetlenül zárt a vb-n, nem úgy Bensicz Ádám, aki egy nagyon nehéz versenyen egészen az ötödik helyig verekedte magát.

Guba József csapatvezető nagyon elégedetten tért haza Egerből, hiszen az érem, legyen az bármilyen színű, nagyon szép eredmény, és egy ilyen volumenű világeseményen a legjobb tízbe kerülni szintén szép teljesítmény. Ezúton is szeretné megköszönni Nagy Attila vállalkozónak a kiutazásban való anyagi segítséget.

A világbajnokság rangját és a karate olimpiai elismertségét jól mutatja, hogy a verseny fővédnöke Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, egykori magyar államfő volt. A rendezvény díszvendégként Tállai András államtitkár is részt vett, a versenyt pedig dr. Mészáros János, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Karate Szakszövetség vezetője nyitotta meg.

Mi pedig újra megállapíthatjuk, sportolóink újra tovább vitték városunk hírnevét, gratulálunk ezért nekik, szép volt Phoenix!


Írta: Juhász György