Bádon Levente Elnököt kérdeztük:

A 2022 es év a pandémiás korlátozásokkal indult, így az év első fele programszegényebbre sikerült, ennek ellenére januártól folytattuk és az év minden hónapjában következetesen szerveztük a helyi néptánc csoport táncoktatási próbáit, köszönhető ez a gyerekek kitartásának, az oktatóknak és a Csoóri Sándor Alap pénzügyi támogatásának. Köszönet nekik!

2022-ben Kovács József „tanitóbácsi”, Érköbölkút több évtizeden keresztül meghatározó pedagógusa és festőművésze, emlékére egy nagyszabású kiállítást szerveztünk munkáiból, aminek első lépéseként több hónapos kutató és gyűjtő munka kezdődött el, augusztusra sikerült több tucat képét felkutatni határon innen és túl, azokat mérethűen lemásoltatni. Szeptember 3.-én nyitottuk meg és avattuk fel székházunkban a „Kovács József Termet” és nyitottunk meg egy állandó kiállítást öt évtizedet felölelő munkáinak mérethű másolataival, az eseményen fellépett településünkről elszármazott két színművész Molnár Julia és Kocsis Gyula,  itt szeretném megköszönni a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatását.

A kiállítás időpontjára sikerült székházunkat is  részben felújítani, több helységet padlócsempézni, falakat, mennyezetet, elektromos és víz hálózatot részben rendbe rakni, mosdókat kialakítani, itt szeretném megköszönni a helyi Önkormányzatnak támogatását, kis közösségünk összefogását és a BGA ZRT hathatós pénzügyi támogatását.

A nyár folyamán néptánc táborban vettünk részt Hegyközszentmiklóson, kirándultunk Körösréven, továbbá egy nagy sikerű színvonalas néptánc tábort szerveztünk településünkön augusztusban a „Csoóri Sándor Alap” támogatásával.

Szerveztünk még egy 2 napos méhészeti foglalkozást (méhész tábor) amit a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottsága támogatott.

Szeptember 17 én szüreti felvonulást bállal egybekötve szerveztünk, 3 szomszédos településen vonultunk keresztül. Szeptember 18.-án Családi napot szerveztünk Érköbölkúton a helyi néptánc együtteseinek fellépésével, továbbá vetélkedőket kicsiknek és nagyoknak.

Az ide évben szeretnénk a szomszédos települések néptáncosait is meghívni hozzánk a Szüreti mulatságra. November elejétől indítottuk „Karácsonyra Hangolódás” című kézműves programsorozatunkat, ahol hagyományos karácsonyfa díszeket, süteményeket készítettünk, tanultunk egymástól.

December 12 én felállítottuk a Falu Karácsonyfáját, 17 én jótékonysági vásárt szerveztek a helyi pedagógusok, különböző kultúr programokkal léptek fel, ahol közreműködtünk a szervezésben. 18.-án feldíszítettük a Falu Karácsonyfáját, felléptünk a Székelyhídi Karácsonyi Vásár ünnepi programján, 24.-én a Falu Karácsonyfája alatt közösségi ünneplést szerveztünk.

December 31 én több mint 100 személy részvételével közösségi Ó Év búcsúztatót tartottunk, a végén  tűzijáték. 

Köszönöm minden önkéntesnek és azok családtagjainak a 2022-es évben a falu közössége érdekében kifejtett munkáját, köszönet a Támogatóinknak.


Írta: Bádon Levente, elnök