Nélkülözhetetlen, hogy minden lehetséges lépést megtegyünk saját és hozzátartozóink egészségének védelméért, valamint a járvány megfékezéséért, amikor nagyon sok fertőzöttet  azonosítanak országszerte, a kórházak megteltek és az orvosok küzdenek a betegek életéért az intenzív osztályokon.

Az oltás jelenti a legkézenfekvőbb védekezést a Covid-19 fertőzés ellen, csökkenti a fertőzés és a vírus továbbadásának valószínűségét, és jelentősen csökkenti a súlyos vagy halált okozó megbetegedés kockázatát.

A székelyhídi városvezetés arra kéri a lakosokat, hogy ne féljenek, bízzanak az orvostudományban és oltassák be magukat minél előbb!

Aki be szeretné oltatni magát, időpontot foglalhat a székelyhídi oltóközpontba a 0740-685332-es telefonszámon, vagy jelentkezhet a centrumnál, a Zólyomi Dávid utca 11. szám alatt (a munkásklub néven ismert épületben)! A hívásokat naponta 8 és 20 óra között fogadják.

Székelyhídon továbbra is a Pfizer–BioNTech koronavírus ellen kifejlesztett vakcinájával (más néven Comirnaty) oltanak.

A városi oltóközpont a következő program szerint működik:

– hétfőtől péntekig: 15 és 20 óra között;

– szombaton: 8 és 20 óra között.

A koronavírus elleni oltás ingyenes!

A harmadik, emlékeztető koronavírus elleni védőoltásra is lehet jelentkezni, a következők szerint:

– súlyosan immunhiányos embereknél a második adag után legalább 28 nappal adható, de orvosi ajánlás szükséges; vagy

– minden ember számára beadható legalább 180 nappal a második adag után, és nincs szükség orvosi ajánlásra.

Béres Csaba polgármester és Csuka József-György alpolgármester októberben megkapta a harmadik, emlékeztető dózist a Pfizer–BioNTech oltóanyagból.


Írta: Ér hangja