Városunkban több éves hagyomány, hogy a Petőfi Sándor Elméleti Líceum elemi osztályos tanulói, Karácsony előtt, ünnepi díszbe öltöztetik Székelyhíd központi parkjának fenyőfáit.

Karácsonyt megelőző hetekben a képzőművészet órákon nagyon sok karácsonyfadísz készült ebben a tanévben is, mint már nagyon sokszor. Az adventi időszakban az osztálytermekben folyamatosan készültek a díszek és a  gyermekek tanítóikkal együtt tervezték az osztály karácsonyfáját. A díszek készítése közben igazi ünnepi hangulat volt a tantermekben. December 13 és 17 között ezek a díszek felkerültek a központi park fenyőfáira.

Érolaszi kisdiákjai ebben az évben is az iskolájuk udvarán díszítették fel a fenyőfát.

Amikor már minden fenyőfa ünnepi díszben pompázott egy háromtagú zsűri értékelte a gyermekek és pedagógusok munkáját. Bene Judit, Molnár Edina és Vasók Bianka óvónénik azt a feladatot kapták, hogy válasszák ki a sok feldíszített fa közül, azt a hármat, amelyik külön jutalmat érdemel. Minden résztvevő osztály nagyon szép munkát végzett, ezért a zsűrinek nehéz dolga volt.

A Rákóczi Szövetség jóvoltából minden karácsonyfát díszítő  osztály jutalmat kapott, valamint a három legötletesebben feldíszített Karácsonyfa készítői értékes ajándékcsomagokat vehettek át.

 Díjazottak :

– Előkészítő E osztály

– III. C osztály

– Előkészítő A és II. A osztályKöszönet a Rákóczi Szövetségnek, hogy lehetőségünk volt jutalmazni a szorgos kis kezek munkáját.


Írta: Ér hangja