Több mint kilencven székelyhídi, érolaszi és csokalyi kisdiák kapott ajándékba iskolatáskát és magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat szeptember 7-én a Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási programjának jóvoltából. „A határon túli területeken a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával, és nem utolsó sorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével” – olvasható a szövetség honlapján.

Az ajándékokat a Petőfi Sándor Elméleti Líceum részéről Barta Imre igazgató és Püsök Julianna aligazgató, valamint Béres Csaba polgármester a települések iskolájának udvarán adták át, a gyerekek nagy örömére. Az adományozók arra is figyeltek, hogy a fiúk és leányok eltérő színű táskát kapjanak, még válogathattak is közöttük.  Volt olyan kisdiák, aki gondolatban azon nyomban el is rendezte a belevalókat: füzeteket, ceruzatartót, uzsonnás dobozt.

A Rákóczi Szövetség célja az anyanyelvű oktatás felkarolása. Az idén a magyar tagozatra beiratkozó, iskolakezdő gyerekek nagy száma a szándék sikerességét igazolja.


Írta: Ruparcsics Judit Csilla