Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is június utolsó hetének kezdetén nyitotta meg kapuit Székelyhídon a három hétig tartó angol nyelvtábor. A program a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat nagyváradi szervezete és a Learning Enterprises szervezet segítségével az Ér hangja Egyesület szervezésében valósult meg.

A tengerentúlról érkezett Savannah Grace Ballard önkéntes oktató kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szereti a gyermekeket és élvezi a velük való munkát. Románia kellemes meglepetés számára. „Székelyhíd városa nagyon szép és zöld, lakosai kedvesek, közvetlenek és befogadóak” – vélekedett városunkról a Kaliforniából érkezett lány.

 Savannah a munkásklubban tartott foglalkozásokon a közel harminc nyelvtáborozót koruknak megfelelően két csoportba osztotta, így mindenki a saját szintjének megfelelően tudott belekóstolni, vagy éppen haladni az angol nyelv tanulásába. A mindennapi tevékenység soraiba jól belefért a játék, az énektanulás és a spontán beszélgetés is. A három hétig tartó munkát helyi önkéntesek is segítették, Kalló-Nagy Kamilla a legkisebbekkel foglalkozott, míg Csorba Nikolett Savannah-nak segített, ha a nagyobbaknál kommunikációbeli gondok léptek fel.

Az angoltáborozók játékos, interaktív foglalkozásokon keresztül, szinte észrevétlenül szívták magukba az angol szavakat, kifejezéseket, miközben remekül szórakoztak, s új barátságokat kötöttek. S míg a székelyhídi gyermekek e módon hasznosan töltötték vakációjukat, az önkéntes oktató pedagógusi tapasztalatot szerzett, és bepillantást nyert egy, a számára eddig csak elképzelt ország és társadalom mindennapjaiba.


Írta: Fekete Katalin