Március 8-án ünnepelte megalakulásának egy éves évfordulóját az Albis-Bogyoszlói Ifjúsági Szövetség (ABISZ). Szombat délután az Érbogyoszlói Polgármesteri Hivatal gyűléstermében ünnepeltek a szervezet tagjai.
A vezetőség évértékelő beszámolót tartott az elmúlt egy év tevékenységéről. Fiatal, kicsi szervezetről van szó, de az elmúlt egy évben tucatnyi rendezvényük volt. Több alkalommal volt szelektívhulladékgyűjtési-akciójuk, temetőt takarítottak, filmmaratont szerveztek, de emellett gondoltak a település szépítésre is. Kalákában templomkerítést festettek és autóbusz megállót újítottak. Fiatalokról lévén szó pedig nem maradhatott el az ABISZ-buli sem, ami a sok település-szépítő munka után megérdemelt kikapcsolódást biztosított a szervezet tagjainak.

A szervezet az önkormányzat jóvoltából egy székházzal is gazdagodott, amelynek a fiatalok már elkezdték a rendbe tételét, önerőből. Hamarosan a székház hivatalos felavatására is sor kerül. Az ünnepségen részt vett Vékony Mihály polgármester, Oláh Éva alpolgármester, valamint Kun Attila iskolaigazgató, akik eddig is mentorálták a szervezetet, és a továbbiakban is támogatásukról biztosították a fiatalokat.

IMG_2447

A jövőbeli terveket illetően döntés született arról, hogy a szervezet jogilag is bejegyzésre kerül. Folytatódni fognak az eddig sikerként elkönyvelt rendezvények, valamint elkészítésre került egy éves eseménynaptár is.
A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) részéről Tőtős Norbert regionális alelnök volt jelen, aki elismerését fejezte ki a szervezet aktivitását illetően, valamint tolmácsolta Bántó Norbert VIDIFISZ elnök jókívánságait. Az alelnök egy születésnapi tortával lepte meg a szervezet tagjait, amelyet a jelenlévők együtt fogyasztottak el.

VIDIFISZ sajtószolgálat