Minden évben van egy kedves nap, amiről nem feledkezünk el, ezen a napon felköszöntjük édesanyánkat.

Ez a nap, május első vasárnapja örömünnep számunkra. Köszöntjük az édesanyákat, megköszönve nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, melylyel születésünk óta elhalmoztak bennünket. Édesanyánk fogta kezünket, mikor járni tanultunk, ápolt, ha betegek voltunk, aki annyi szép dolgot cselekedett értünk, ő az, aki sose volt fáradt el, ha segítséget kértünk, aki meghallgatja minden bánatunkat. Kicsik és nagyok ezen a napon virággal köszöntik édesanyjukat.

Ünnepre hívtak a harangok a hegyközszentmiklósi református templomban vasárnap délelőtt. Az istentiszteleten Árus Csongor László igehirdetésében az édesanyákról beszélt, akikért hálát adunk. A Golgota keresztjénél három asszony állt: Mária, Jézus édesanyja, anyjának nőtestvére, Mária, a magdalai Mária. Jézus Krisztus rábízta édesanyát, Jánosra, a szeretett tanítványra, aki ezután gondot viselt rá. A lelkipásztor elmondta, milyen fontos a szülők iránti tisztelet, a megbecsülés; a gyermekek hogyan hálálják meg szüleik gondoskodását, ugyanakkor a gyermek-szülő viszonyt helyezte előtérbe. Istentisztelet végén gyermekeink ünnepi műsorral kedveskedtek az édesanyáknak. Versekkel, énekekkel, illetve egy jelenettel mondtak köszönetet az édesanyáknak.

Az apróságok nemcsak versekkel, énekekkel, de maguk készítette ajándékokkal is köszöntötték az édesanyákat.

Óvodásaink Csillag Piroska és Tóth Tünde óvó nénik vezetésével a hivatalos ünnepet követő szerda este mutatták be műsorukat a helyi kultúrotthonban. Köszöntötték versekkel és énekkel az édesanyákat, nagymamákat. Az anyukáknak széket készítettek ki, mint egy királyi trónt, azon fogadták csemetéjük szavalatát.

A helyi Toldy Általános Iskola alsó tagozatos diákjai néhány nappal később, péntek este ünnepelték az édesanyákat, így köszönték meg munkájukat, amiért mindig mellettük állnak, támogatják a gyerekeiket. Szép, lélekemelő előadást láthatott a közönség. A szívhez szóló műsort tapssal jutalmazták. Az előadás végén a gyerekek átadták az édesanyáknak az ajándékaikat.


Írta: Ér hangja